Cabanossi

 

Cabanossi

Összetevők

Hozzávalók

  • 1 kg sertéstarja
  • 20 g 2 mk
  • 17 g pirospaprika 2 kk.
  • 3 g őrölt bors (1/2 mk)
  • 5 g fokhagyma 2 gerezd
  • 0,6 g őrölt köménymag 1/4 mk
  • 0,2 g őrölt szerecsendió késhegynyi
  • 1 g őrölt fehérbors ¼ mk
  • 1,5 g porcukor 1 csapott mk

Elkészítés

Elkészítése:

  • A húst ledaráljuk, majd a fűszerekkel együtt jó alaposan összedolgozzuk.
  • Nagyjából 30 cm-es darabokat kimérünk a kollagén bélből, majd kettesével langyos vízbe áztatjuk. Egyesével húzzuk a töltőcsőre, majd elindítjuk a gépet, hogy a húspép a töltőcső végén megjelenjen. Ekkor madzaggal csomót kötünk a bél végére, majd óvatosan betöltjük a masszát.
  • Amikor a végére érünk, elkötjük a végét, majd folytathatjuk a betöltést.
  • A betöltött kolbászokat sütőbe tesszük, majd 55 fokon hőlégkeverés funkción 12 órán keresztül szárítjuk.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!