Cabanossi
Cabanossi
Összetevők
Hozzávalók
- 1 kg sertéstarja
- 20 g só 2 mk
- 17 g pirospaprika 2 kk.
- 3 g őrölt bors (1/2 mk)
- 5 g fokhagyma 2 gerezd
- 0,6 g őrölt köménymag 1/4 mk
- 0,2 g őrölt szerecsendió késhegynyi
- 1 g őrölt fehérbors ¼ mk
- 1,5 g porcukor 1 csapott mk
Elkészítés
Elkészítése:
- A húst ledaráljuk, majd a fűszerekkel együtt jó alaposan összedolgozzuk.
- Nagyjából 30 cm-es darabokat kimérünk a kollagén bélből, majd kettesével langyos vízbe áztatjuk. Egyesével húzzuk a töltőcsőre, majd elindítjuk a gépet, hogy a húspép a töltőcső végén megjelenjen. Ekkor madzaggal csomót kötünk a bél végére, majd óvatosan betöltjük a masszát.
- Amikor a végére érünk, elkötjük a végét, majd folytathatjuk a betöltést.
- A betöltött kolbászokat sütőbe tesszük, majd 55 fokon hőlégkeverés funkción 12 órán keresztül szárítjuk.
- Jó étvágyat!