Receptek az
támogatásával
Caprese gombafejek mozzarellával és paradicsommal
Caprese gombafejek mozzarellával és paradicsommal
Összetevők
- 7 db nagy gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 4 db koktélparadicsom
- 250 gr mozzarella
- olivaolaj
- só
- bors
- balzsamecet
- friss bazsalikom
Elkészítés
Előkészítjük a gombákat
- Kitörjük néhány nagyobbméretű gomba szár részét. Körben megtisztítjuk őket, és egy kiskanállalkikaparjuk a belsejüket. Így jó sok töltelék el fog férni bennük.
Megpirítjuk
- Egy serpenyőt indukciósfőzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk, és megpirítjuk a gombákat: először azüreges részükkel lefelé, majd a másik oldalukat is.
Fűszerezzük és megtöltjük
- Sózzuk és borsozzuk,majd pár vékony szelet fokhagymát, kevés kakukkfüvet és egy kis apróra vágott rozmaringotszórunk rájuk. Egy nagyobb mozzarellát kis darabokra tépünk, és beletöltjük agombákba. Elnegyedelünk néhány koktélparadicsomot, és a mozzarellára tesszükőket.
Sütés és tálalás
- Megsózzuk, majdmeglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal és balzsamecettel. A gőzsütőt 220 °C-ra,grill fokozatra állítjuk, és kb. 20 percig sütjük őket, amíg szépenmegpirulnak.