Receptek az Electrolux támogatásával

Caprese gombafejek mozzarellával és paradicsommal

Caprese gombafejek mozzarellával és paradicsommal

Összetevők

  • 7 db nagy gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 db koktélparadicsom
  • 250 gr mozzarella
  • olivaolaj
  • bors
  • balzsamecet
  • friss bazsalikom

Elkészítés

Előkészítjük a gombákat

  • Kitörjük néhány nagyobbméretű gomba szár részét. Körben megtisztítjuk őket, és egy kiskanállalkikaparjuk a belsejüket. Így jó sok töltelék el fog férni bennük.

Megpirítjuk

  • Egy serpenyőt indukciósfőzőlapon, magas hőfokon felforrósítunk, és megpirítjuk a gombákat: először azüreges részükkel lefelé, majd a másik oldalukat is.

Fűszerezzük és megtöltjük

  • Sózzuk és borsozzuk,majd pár vékony szelet fokhagymát, kevés kakukkfüvet és egy kis apróra vágott rozmaringotszórunk rájuk. Egy nagyobb mozzarellát kis darabokra tépünk, és beletöltjük agombákba. Elnegyedelünk néhány koktélparadicsomot, és a mozzarellára tesszükőket.

 Sütés és tálalás

  • Megsózzuk, majdmeglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal és balzsamecettel. A gőzsütőt 220 °C-ra,grill fokozatra állítjuk, és kb. 20 percig sütjük őket, amíg szépenmegpirulnak.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!