Csokis kuglóf

 

Csokis kuglóf

Összetevők

Hozzávalók: 16 cm-es kuglóf forma 2 db-hoz

Tésztához:

  • 500 g liszt
  • fél tk só
  • 100 g vaj
  • 250 ml tej
  • 75 g porcukor
  • 30 g friss élesztő
  • 2 db tojássárgája

Töltelékhez:

  • 100 g étcsoki

Díszítéshez:

  • porcukor
  • víz

Elkészítés

Elkészítés

  • A tésztához egy keverőtálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a felkockázott vajat. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt majd hagyjuk felfutni. Ha felfutott az élesztő a tojássárgájával óvatosan elkeverjük és ezt az élesztős keveréket a liszthez adjuk. Egy robotgép segítségével alacsony fokozaton dagasztjuk. Amint összeállt a tészta letakarva fél óráig kelesztjük. A megkelt tésztát egy lisztezett lapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk az előzőleg felaprított étcsokival majd szorosan feltekerjük a hosszabb oldala mentén. A rudat kivajazott, kilisztezett kuglófformába hajtjuk ügyelve arra, hogy a hajtás felül legyen, hogy ne folyjon ki a töltelék. Újabb 20-25 percig kelesztjük. A 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt kuglófot cukormázzal díszítjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!