Csokis kuglóf
Csokis kuglóf
Összetevők
Hozzávalók: 16 cm-es kuglóf forma 2 db-hoz
Tésztához:
- 500 g liszt
- fél tk só
- 100 g vaj
- 250 ml tej
- 75 g porcukor
- 30 g friss élesztő
- 2 db tojássárgája
Töltelékhez:
- 100 g étcsoki
Díszítéshez:
- porcukor
- víz
Elkészítés
Elkészítés
- A tésztához egy keverőtálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a felkockázott vajat. A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt majd hagyjuk felfutni. Ha felfutott az élesztő a tojássárgájával óvatosan elkeverjük és ezt az élesztős keveréket a liszthez adjuk. Egy robotgép segítségével alacsony fokozaton dagasztjuk. Amint összeállt a tészta letakarva fél óráig kelesztjük. A megkelt tésztát egy lisztezett lapon téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk az előzőleg felaprított étcsokival majd szorosan feltekerjük a hosszabb oldala mentén. A rudat kivajazott, kilisztezett kuglófformába hajtjuk ügyelve arra, hogy a hajtás felül legyen, hogy ne folyjon ki a töltelék. Újabb 20-25 percig kelesztjük. A 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt kuglófot cukormázzal díszítjük.