Csokis mogyorós palacsinta rolád
Csokis mogyorós palacsinta rolád
Összetevők
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 5 g só
- 1 zacskó vaniliás cukor
- 15 g cukor
- 45 g kakaópor
- 300 ml tej
- 150 g liszt
- 45 g vaj
Krémhez:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 500 ml tej
- 80 g cukor
- 250 g mascarpone
- 10 db töltött keksz
Mázhoz:
- 150 g étcsoki
- 150 ml tejszín
- 60 g földimogyoró
Elkészítés
- A palacsintatésztához a tojásokat, a sót, a vaniliás cukrot és a cukrot egy tálba tesszük majd kikeverjük egy habverő segítségével. Hozzászitáljuk a kakóport és alaposan elkeverjük. A tejjel fellazítjuk a masszát. Ha ezzel megvagyunk a hozzászitált liszttel is kidolgozzuk a keveréket. Az olvasztott vajjal készre keverjük a palacsintatésztát majd kisütjük azokat. A töltelékhez a pudingot szokás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük majd összekeverjük a krémsajttal. A kihült palacsintákat egyesével megkenjük a krémmel és átfedéssel egymásra helyezzük. Megszórjuk a felaprított kekkszel és az egészet szorosan feltekerjük a rövidebbik oldalánál fogva. Alufóliába csomagolva hütőbe tesszük 4 órára. A mázhoz az összetört csokira borítjuk a felforralt tejszínt és alaposan összedolgozzuk, az apróra vágott mogyorót belekeverjük és bevonjuk vele a roládot majd dermedésig hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.