Csokis mogyorós palacsinta rolád

Csokis mogyorós palacsinta rolád

Összetevők

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 g
  • 1 zacskó vaniliás cukor
  • 15 g cukor
  • 45 g kakaópor
  • 300 ml tej
  • 150 g liszt
  • 45 g vaj

Krémhez:

  • 1 csomag karamell pudingpor
  • 500 ml tej
  • 80 g cukor
  • 250 g mascarpone
  • 10 db töltött keksz

Mázhoz:

  • 150 g étcsoki
  • 150 ml tejszín
  • 60 g földimogyoró

Elkészítés

  • A palacsintatésztához a tojásokat, a sót, a vaniliás cukrot és a cukrot egy tálba tesszük majd kikeverjük egy habverő segítségével. Hozzászitáljuk a kakóport és alaposan elkeverjük. A tejjel fellazítjuk a masszát. Ha ezzel megvagyunk a hozzászitált liszttel is kidolgozzuk a keveréket. Az olvasztott vajjal készre keverjük a palacsintatésztát majd kisütjük azokat. A töltelékhez a pudingot szokás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük majd összekeverjük a krémsajttal. A kihült palacsintákat egyesével megkenjük a krémmel és átfedéssel egymásra helyezzük. Megszórjuk a felaprított kekkszel és az egészet szorosan feltekerjük a rövidebbik oldalánál fogva. Alufóliába csomagolva hütőbe tesszük 4 órára. A mázhoz az összetört csokira borítjuk a felforralt tejszínt és alaposan összedolgozzuk, az apróra vágott mogyorót belekeverjük és bevonjuk vele a roládot majd dermedésig hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!