Dijoni mustáros csirkecombfilé
Dijoni mustáros csirkecombfilé
Összetevők
- 500 g csirkecombfilé
- só, bors
- 2-3 ek liszt
- olívaolaj
- 20 g vaj
- 2 db nagyobb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 kk cukor
- 1/2 mk kakukkfű
- 1/2 mk rozmaring
- 2 ek dijoni mustár
- 400 ml alaplé
- 200 ml tejszín
Elkészítés
Elkészítése
- A csirkecombfiléket sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan lisztbe forgatjuk.A főzőedényt „pirítás” funkcióra állítjuk, várunk pár percet, hogy kellően felforrósodjon.A combfilék mindkét oldalát olívaolajon lepirítjuk, majd egy tálba kivesszük. A zsiradékba beletesszük a vajat, majd a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a cukrot is. Együtt pirítjuk, míg a hagymák kissé megbarnulnak, karamellizálódnak. Ez nagyjából 15-20 perc.Hozzáöntjük a fehérbort, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Beletesszük a kakukkfüvet a rozmaringot és a mustárt is. Felönjük az alaplével, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk. Visszatesszük a lepirított csirkecombot lezárjuk a főzőedény tetejét, majd „leves” funkció beállítással 100 fokon kíméletesen főzzük, amíg a szósz kellemesen besűrűsödik és a csirkecomb vajpuha nem lesz. Ez körülbelül 20-25 perc.A végén frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg. Ízlés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével, vagy friss bagettel.Jó étvágyat!