Dijoni mustáros csirkecombfilé

 

Dijoni mustáros csirkecombfilé

Összetevők

  • 500 g csirkecombfilé
  • só, bors
  • 2-3 ek liszt
  • olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 2 db nagyobb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kk cukor
  • 1/2 mk kakukkfű
  • 1/2 mk rozmaring
  • 2 ek dijoni mustár
  • 400 ml alaplé
  • 200 ml tejszín

Elkészítés

Elkészítése

  • A csirkecombfiléket sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan lisztbe forgatjuk.
    A főzőedényt „pirítás” funkcióra állítjuk, várunk pár percet, hogy kellően felforrósodjon.
    A combfilék mindkét oldalát olívaolajon lepirítjuk, majd egy tálba kivesszük. A zsiradékba beletesszük a vajat, majd a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a cukrot is.
    Együtt pirítjuk, míg a hagymák kissé megbarnulnak, karamellizálódnak. Ez nagyjából 15-20 perc.
    Hozzáöntjük a fehérbort, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
    Beletesszük a kakukkfüvet a rozmaringot és a mustárt is. Felönjük az alaplével, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk. Visszatesszük a lepirított csirkecombot lezárjuk a főzőedény tetejét, majd „leves” funkció beállítással 100 fokon kíméletesen főzzük, amíg a szósz kellemesen besűrűsödik és a csirkecomb vajpuha nem lesz. Ez körülbelül 20-25 perc.
    A végén frissen aprított petrezselyemzölddel hintjük meg.
    Ízlés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével, vagy friss bagettel.
    Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!