Duplacsokis brownie házi pillecukor szellemekkel
Duplacsokis brownie házi pillecukor szellemekkel
Összetevők
Brownie (20x30 cm tepsi mérethez):
- 300 g étcsoki min.60%
- 180 g vaj
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 50 g kakaó
- csipet só
Csokiréteg:
- 200 g habtejszín
- 200 g étcsoki
Pillecukor:
- 8 g porzselatin
- 4 ek. hideg víz
- 150 g porcukor
- 50 g víz
- 30 g méz
Elkészítés
Elkészítés:
- Első lépésként egy lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokit és a vajat majd félretesszük hűlni. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd egy robotgép segítségével kihabosítjuk. Ehhez hozzáforgatjuk a langyosra hűlt csokis vajat. A kimért száraz hozzávalókat hozzá szitáljuk és készre keverjük a masszát ügyelve arra, hogy ne keverjük túl. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a brownie elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük majd az apróra tört csokoládét hozzákeverjük és alaposan eldolgozzuk. Hűlés közben folyamatosan egyre sűrűbb állagot kapunk, amikor már langyos, de még folyékony bevonjuk vele a kihűlt brownie tetejét.
- Pillecukorhoz a zselatint megduzzasztjuk a 4 evőkanál vízzel, a többi hozzávalót felmelegítjük egy edényben. 5 perc forralás után levéve a tűzről feloldjuk benne a zselatint és egy tálban még melegen fehéredésig habbá verjük. Habzsákba töltve porcukros-keményítővel szitált tálcára kinyomkodjuk a pillecukrot, majd leszitáljuk újra. Ha megdermedt, ecsettel leporoljuk és csokival/festékkel megrajzoljuk az arcát.