Duplacsokis brownie házi pillecukor szellemekkel

Duplacsokis brownie házi pillecukor szellemekkel

Összetevők

Brownie (20x30 cm tepsi mérethez):

  • 300 g étcsoki min.60%
  • 180 g vaj
  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 50 g kakaó
  • csipet só

Csokiréteg:

  • 200 g habtejszín
  • 200 g étcsoki

Pillecukor:

  • 8 g porzselatin
  • 4 ek. hideg víz
  • 150 g porcukor
  • 50 g víz
  • 30 g méz

Elkészítés

Elkészítés:

  • Első lépésként egy lábasban alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokit és a vajat majd félretesszük hűlni. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd egy robotgép segítségével kihabosítjuk. Ehhez hozzáforgatjuk a langyosra hűlt csokis vajat. A kimért száraz hozzávalókat hozzá szitáljuk és készre keverjük a masszát ügyelve arra, hogy ne keverjük túl. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a brownie elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt egy lábasban forráspontig melegítjük majd az apróra tört csokoládét hozzákeverjük és alaposan eldolgozzuk. Hűlés közben folyamatosan egyre sűrűbb állagot kapunk, amikor már langyos, de még folyékony bevonjuk vele a kihűlt brownie tetejét.
  • Pillecukorhoz a zselatint megduzzasztjuk a 4 evőkanál vízzel, a többi hozzávalót felmelegítjük egy edényben. 5 perc forralás után levéve a tűzről feloldjuk benne a zselatint és egy tálban még melegen fehéredésig habbá verjük. Habzsákba töltve porcukros-keményítővel szitált tálcára kinyomkodjuk a pillecukrot, majd leszitáljuk újra. Ha megdermedt, ecsettel leporoljuk és csokival/festékkel megrajzoljuk az arcát.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!