Halloweeni fánk (mini fánksütőben sütve)
Halloweeni fánk (mini fánksütőben sütve)
Összetevők
Hozzávalók 20 db-ra:
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 140 ml tej
- 30 g olvasztott vaj
- 150 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
Cukormáz:
- 100 g porcukor
- 1-2 evőkanál víz
- pár csepp citromlé
- ételszínezék
Elkészítés
Elkészítés:
- A fánkhoz egy tálban a tojásokat a cukorral enyhén kihabosítjuk, ehhez hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat, a lisztet, majd a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. Az előmelegített sütőformát a tésztával megtöltjük és kb. 3 perc alatt készre sütjük. A kihűlt fánkokat olvasztott csokoládéba vagy a cukormázba márthatjuk. A mázhoz a porcukrot a vízzel, pár csepp citromlével és az ételszínezékkel kikeverem, amíg egy sűrű de kissé folyós állagot nem kapunk a bevonáshoz. Ha túl folyós lenne, akkor porcukorral sűrítjük.