Csokitorta
Csokitorta
Összetevők
Piskóta 2 db 20 cm-es tortakarikához
- 340 g liszt
- 250 g cukor
- 65 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 100 g olaj
- 250 g tej
- 120 g kávé
- 120 g tejföl
Csokitöltelék
- 100 g szobahő vaj
- 500 g mascarpone
- 50 g kakaópor
- 100 g étcsoki
- 150 g porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
- A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a tejet majd ezt az egészet alaposan összedolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk mehet bele a kávé és ezzel is jól eldolgozzuk. Utoljára a tejfölt adjuk hozzá. A tésztát 2 tortakarikába öntjük és 160 fokon 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A csokikrémhez a szobahő vajat a krémsajttal kikeverjük egy robotgép segítségével, hozzáadjuk a kakaót és az olvasztott csoki, majd azzal is eldolgozzuk végül porcukorral édesítjük. A kihűlt piskótákat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel és tetszés szerint díszítjük.