Receptek az Electrolux támogatásával

Egylábasos penne sütőtökkel

Egylábasos penne sütőtökkel

Összetevők

  • 1 fej közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsályalevél
  • 500 gr sütőtök
  • 500 gr penne
  • 70 gr frissen reszelt parmezán
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 liter víz
  • 1 kk. cayenne bors csapott
  • 1 kk őrölt bors csapott
  • 1 ek

Elkészítés

Összeállítjuk a pesztót 

  • A pesztóhoz a tökmagot a reszelt parmezán sajttalkéses robotgépbe tesszük, adunk hozzá olívaolajat, egy finomra vágottzsályalevelet, és krémesre aprítjuk. Ha szükséges, annyi olívaolajat adunk méghozzá, hogy lágy, krémes állagú legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevéssót is.

Mennyei sütőtökös pennét készítünk

  • A pennéhez egy nagy lábasba olívaolajat öntünk,hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, 1 percig pároljuk.Hozzáadjuk a finomra vágott zsályát, majd a kis kockákra vágott sütőtököt is,és 10 percig pároljuk. Néha megkeverjük. Amikor a sütőtök elkezd puhulni,félrehúzzuk, és a lábasba tesszük az összes többi hozzávalót: a pennét, afinomra reszelt parmezán sajtot, a fehérbort, a vizet és a fűszereket. 

Tálaljuk

  • Összekeverjük, majd kevergetve 10-12 percig főzzük,amíg a tészta fogkeményre fő, a sütőtök szétfő, és a mártás besűrűsödik. Atészta alatt elzárjuk a lángot, és hozzákeverünk kb. 1 dl tejszínt.Összeforgatjuk, és tálalhatjuk is: tányérba szedjük, megszórjuk frissen reszeltparmezánnal, rákanalazunk a tökmagpesztóból, és még egy kis olívaolajjal ismeglocsolhatjuk, ha szeretnénk!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!