Erdeigyümölcsös Trifle

 

Erdeigyümölcsös Trifle

Összetevők

Hozzávalók:

Márvány piskótához

  • 300 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 360 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 120 ml tej
  • 4 ek. kakaópor
  • csipet só

Krémhez

  • 6 dl habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 1 kg fagyasztott erdei gyümölcs

Elkészítés

Elkészítése

  • Egy keverőtálban a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve. A lisztet, a sütőport és a csipet sót összekeverjük, majd apránként a vajas-tojásos masszához adjuk, a tejjel hígítjuk. Az elkészült tésztából kikanalazunk egy keveset, amit a kakaóporral kikeverünk, tejjel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne a tészta. Sütőpapírral bélel tepsibe a kétfajta tésztát felváltva adagoljuk, majd villával márványosra keverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
    A töltelékhez a fagyasztott gyümölcsöt egy kevés cukorral és vízzel felfőzzük. A krémhez a tejszínt habbá verjük és fellazítjuk az előzőleg cukorral kikevert krémsajttal. Egy talpas tálban rétegezve tálaljuk úgy, hogy előszőr az erdei gyümölcsből rakunk a tál aljára, majd a nagyobb darabokra szétmorzsolt piskótából kerül bele, erre jön rá a krém. Váltakozva addig folytatjuk, amíg el nem fogy.
    A tetejét pirított mandulával megszórjuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!