Erdeigyümölcsös Trifle
Erdeigyümölcsös Trifle
Összetevők
Hozzávalók:
Márvány piskótához
- 300 g vaj
- 200 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 360 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 120 ml tej
- 4 ek. kakaópor
- csipet só
Krémhez
- 6 dl habtejszín
- 250 g mascarpone
- vaníliás cukor
Töltelékhez
- 1 kg fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítés
Elkészítése
- Egy keverőtálban a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve. A lisztet, a sütőport és a csipet sót összekeverjük, majd apránként a vajas-tojásos masszához adjuk, a tejjel hígítjuk. Az elkészült tésztából kikanalazunk egy keveset, amit a kakaóporral kikeverünk, tejjel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne a tészta. Sütőpapírral bélel tepsibe a kétfajta tésztát felváltva adagoljuk, majd villával márványosra keverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A töltelékhez a fagyasztott gyümölcsöt egy kevés cukorral és vízzel felfőzzük. A krémhez a tejszínt habbá verjük és fellazítjuk az előzőleg cukorral kikevert krémsajttal. Egy talpas tálban rétegezve tálaljuk úgy, hogy előszőr az erdei gyümölcsből rakunk a tál aljára, majd a nagyobb darabokra szétmorzsolt piskótából kerül bele, erre jön rá a krém. Váltakozva addig folytatjuk, amíg el nem fogy. A tetejét pirított mandulával megszórjuk.
