Falafel
Szereted a falafelt, de eddig csak éttermekben kóstoltad vagy előre elkészített fagyasztott verziót vettél? Most megmutatjuk, hogyan készítheted el ezeket a ropogós és ízletes falafel golyókat otthon, egyszerűen!Ez a közel-keleti finomság nemcsak vegán és egészséges, de tökéletes választás főételként, szendvicsben vagy saláták mellé is. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk az otthoni falafelkészítés minden trükkjén.Készülj, mert az illatok és ízek garantáltan elrepítenek a Közel-Keletre!
Falafel
Összetevők
Hozzávalók
- 240 g csicseriborsó konzerv
- 1 közepes lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk őrölt római kömény
- ½ marék friss korianderlevél
- 1 marék friss petrezselyemlevél
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- Zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés
Elkészítése
- Az összetevőket a liszten és a sütőporon kívül egy késes aprítóba tesszük, majd pépesre aprítjuk.
- A lisztet és a sütőport egy közepes tálban összekeverjük, majd a jó alaposan összedolgozzuk a masszával. Hűtőbe tesszük minimum 30 percre.
- A masszából vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
- Forró olajban aranybarnára sütjük.
- Zöldségekkel, zöldfűszeres fokhagymás tejföllel, pirított pitával fogyasztjuk.
- Jó étvágyat!