Falafel

Szereted a falafelt, de eddig csak éttermekben kóstoltad vagy előre elkészített fagyasztott verziót vettél? Most megmutatjuk, hogyan készítheted el ezeket a ropogós és ízletes falafel golyókat otthon, egyszerűen!
Ez a közel-keleti finomság nemcsak vegán és egészséges, de tökéletes választás főételként, szendvicsben vagy saláták mellé is. Ebben a receptben lépésről lépésre megmutatjuk az otthoni falafelkészítés minden trükkjén.
Készülj, mert az illatok és ízek garantáltan elrepítenek a Közel-Keletre!

Falafel

Összetevők

Hozzávalók

  • 240 g csicseriborsó konzerv
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk őrölt római kömény
  • ½ marék friss korianderlevél
  • 1 marék friss petrezselyemlevél
  • 1 tk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • Zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés

Elkészítése

  • Az összetevőket a liszten és a sütőporon kívül egy késes aprítóba tesszük, majd pépesre aprítjuk.
  • A lisztet és a sütőport egy közepes tálban összekeverjük, majd a jó alaposan összedolgozzuk a masszával. Hűtőbe tesszük minimum 30 percre.
  • A masszából vizes kézzel kisebb golyókat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Zöldségekkel, zöldfűszeres fokhagymás tejföllel, pirított pitával fogyasztjuk.
  • Jó étvágyat!
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!