Füstölt kolbászos sült paradicsomos papardelle
Füstölt kolbászos sült paradicsomos papardelle
Összetevők
- 150 g füstölt kolbász
- 2 db paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk oregánó
- 1/2 mk kakukkfű
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 kk cukor
- 200 ml tejszín
- 1 marék friss bazsalikom
- fekete olívabogyó
- 100 g füstölt sajt
- tészta főzővíz (izlés szerint)
Elkészítés
Elkészítése
- A kolbászt karikákra vágjuk, majd tapadásmentes serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd a megmaradt zsiradékba beletesszük a kicsumázott és félbevágott paradicsomokat, valamint a felnegyedelt hagymát és a fokhagymagerezdeket.A paradicsomokat miután kellemesen megpirultak megfordítjuk, hogy a bőrös oldala is szépen megsüljön.Ezután könnyedén le lehet húzni a bőrét.Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a szárított fűszereket.(Közben sós vizet forralunk, és a számunkra legkedvesebb tésztát elkezdjük benne megfőzni.)A raguba beletesszük a hámozott paradicsomot, valamint a cukrot, mellyel a savakat ellensúlyozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt, valamint a tészta főzővizéből 1-2 decinyit. Pár percig főzzük, majd a friss bazsalikommal együtt botmixerrel lepürésítjük.Visszatesszük a sült kolbászkarikákat, meghintjük a reszelt sajttal. Beletesszük az olíva bogyót is, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.Tálalás előtt tehetünk rá egy kevés sajtot, valamint bazsalikomleveleket.Jó étvágyat!