Receptek az
támogatásával
Gazpacho görögdinnyével
Gazpacho görögdinnyével
Összetevők
- 2 szelet kenyér
- 500 gr megtiszított görögdinnye
- 1 fej salátparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 ek. csípős paprikaszósz
- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt bors
- 2 ek. borecet
- 4 ek. extra szűz olivaolaj
A tálaláshoz
- 100 gr mandula
- 100 gr feta sajt
- 3 ág menta
Elkészítés
1) A leves elkészítése
- Akenyeret nagyobb darabokra vágjuk, és a turmixgépben morzsává aprítjuk. Adinnye húsát a héjából kivágjuk, felkockázzuk és kimagozzuk. Szintén aturmixgépbe tesszük, és teljesen simára turmixoljuk.
2) Díszítéshez használtösszetevők előkészítése
- Hozzáadjuka nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a durvára aprított kígyóuborkát.Leturmixoljuk, majd ízesítjük a levest: sót, borsot adunk hozzá, ésösszedolgozzuk egy evőkanál csípős paprikaszósszal. Végül egy kis borecet ésextra szűz olívaolaj is kerül bele. Ezekkel jól összedolgozzuk, hogy sűrűemulziót kapjunk, és az elkészült levest behűtjük.
3) Tálalás
- Közbenegy serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát, majd feldaraboljuk a fetasajtot.Tálaláskor a hideg levest csészékbe öntjük, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk apirított mandulával, és kevés olívaolajat locsolunk a tetejére.