Receptek az Electrolux támogatásával

Gorgonzolás szélesmetélt gránátalmával

Gorgonzolás szélesmetélt gránátalmával

Összetevők

  • 25 dkg széles metélt tészta
  • 15 dkg gorgonzola
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db gránátalma
  • 1 marék dió
  • bors frissen tört
  • olivaolaj

Elkészítés

Készítsük elő a gyümölcsöket

  • A durvára vágott diót száraz serpenyőbenmegpirítjuk, majd félretesszük. A gránátalmát félbevágjuk, majd egy fakanállalkiverjük belőle a szemeket.

Főzzünk tésztát tejszínes gorgonzolával

  • Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a tejszínt,majd belemorzsoljuk a gorgonzolát. Addig melegítjük és keverjük, amíg teljesenfel nem olvadt a sajt, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőtt tésztát. 

Tálaljuk

  • Megszórjuk az előzőleg lepirított dióval, agránátalmaszemekkel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk.Azonnal fogyasztjuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!