Receptek az
támogatásával
Gorgonzolás szélesmetélt gránátalmával
Gorgonzolás szélesmetélt gránátalmával
Összetevők
- 25 dkg széles metélt tészta
- 15 dkg gorgonzola
- 1,5 dl tejszín
- 1 db gránátalma
- 1 marék dió
- bors frissen tört
- olivaolaj
Elkészítés
Készítsük elő a gyümölcsöket
- A durvára vágott diót száraz serpenyőbenmegpirítjuk, majd félretesszük. A gránátalmát félbevágjuk, majd egy fakanállalkiverjük belőle a szemeket.
Főzzünk tésztát tejszínes gorgonzolával
- Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a tejszínt,majd belemorzsoljuk a gorgonzolát. Addig melegítjük és keverjük, amíg teljesenfel nem olvadt a sajt, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőtt tésztát.
Tálaljuk
- Megszórjuk az előzőleg lepirított dióval, agránátalmaszemekkel, frissen őrölt borssal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk.Azonnal fogyasztjuk.