Receptek az Electrolux támogatásával

Grillezett marha steak chimichurrival

Grillezett marha steak chimichurrival

Összetevők

A marha steak-hez

  • 70-80 dkg marhabélszín vagy érlelt hátszín
  • bors

A chimichurrihoz

  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 chillipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom vagy lime
  • 1,5 dl kukoricaoldaj vagy olivaolaj
  • bors

Elkészítés

Készítsük el a chimichurri mártást

  • A petrezselymet aprítógépbe teszünk. Hozzáadjuk aszeletekre vágott chilit, a fokhagymát és az egész citrom levét. Sóval ésborssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a kukorica- vagy olívaolajat. Az egészetaddig pürésítjük, míg pesztó-szerű állagot nem kapunk. A kész chimichurri-tfélretesszük.

Süssük szaftosra a húst

  • A megtisztított marha sztéket durvaszemű sóval ésfrissen tört borssal ízesítjük. A rostlapot tűzforróra hevítjük, kevés étolajatcsepegtetünk rá, és ráhelyezzük a húst. Oldalanként másfél-két perc alattkörben kérget sütünk rá, majd 60 fokos sütőben 10 percig pihentetjük. 

Tálaljuk

  • A forró, szaftos, közepesen átsült sült hústfelszeleteljük, tányérra helyezzük, és gazdagon megöntözzük a chimichurrimártással.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!