Receptek az Electrolux támogatásával

Blini fekete olívabogyós tapenáddal

Blini fekete olívabogyós tapenáddal

Összetevők

A tapenádhoz:

  • 220 gr fekete olviabogyó
  • 3 ek. kapribogyó
  • 2-3 szardella
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 15 ml olivaolaj

A blinihez

  • 2 db tojás
  • 100 gr tejföl
  • 25 gr vaj
  • 10 gr élesztő
  • 200 ml tej
  • 100 gr rétesliszt
  • 100 gr kenyérliszt
  • 2 csipet
  • 4-5 db koktélparadicsom a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítjük a tapenádot

  • A tapenád hozzávalóitegy turmixgépben alaposan összezúzzuk, majd egy kis tálban félrerakjuk, amígelkészül a blini.

Összeállítjuk a blini tésztáját

  • A blinihez a turmixgépetátmossuk, a liszt kivételével minden hozzávalót belerakunk, majd a lisztkeverékfelével turmixolunk egyet. Végül a másik felét is hozzáadjuk, és jólösszemixeljük a tésztát.

Sütés és tálalás

  • Meleg helyen 1 órán áthagyjuk pihenni, majd teflon bevonatú palacsintasütőbe kis halmokat rakunkbelőle. Indukciós főzőlapon, közepes hőfokon, 1-2 perc alatt mindkét oldalukatmegsütjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!