Házi májkrém

 
Friss és ízletes házi májkrém receptjét mutatjuk be, amely egyszerűen elkészíthető. Gazdag ízvilágával garantáltan elvarázsolja az ínyencségek kedvelőit.

Házi májkrém

Összetevők

  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 150 g füstölt császárszalonna
  • 300 g zsír
  • 1 friss rozmaring ág
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1 kk
  • ¼ kk bors
  • 400 g tisztított csirkemáj

Elkészítés

Elkészítése:

  • A negyedekre vágott hagymákat a fokhagymagerezdeket, valamint a feldarabolt szalonnát egy vastagfalú fazékba tesszük. Hozzáadjuk a rozmaring ágakat (szár nélkül) a kakukkfüvet, majd a sót és a borsot is.
  • Felöntjük a zsírral, majd alacsony hőfokot, nagyjából 100 fok közelében tartva 2 órán keresztül konfitáljuk. Eközben a szalonna és a hagymák is vaj puhák lesznek.
  • Közben előkészítjük a májat, vagyis eltávolítjuk az ínakat és az ereket.
  • Amikor a szalonna kellően puha akkor a zsiradékból leszűrünk 1 dl mennyiséget, ezzel fogjuk majd lezárni a májkrémet a végén.
  • A májat óvatosan hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd tovább konfitáljuk, nagyjából 10-12 percig, amíg a máj is teljesen átfő.
  • A megfőtt májat az összes hozzávalóval együtt átmerjük egy turmixgépbe, majd annyi zsiradékot tesszük hozzá, hogy éppen ellepje.
  • Jó alaposan leturmixoljuk, majd langyosra hűtjük. Közben néha átkeverjük, hogy a kicsapódott zsiradékot szépen bele tudjuk elegyíteni.
  • Csatos üvegekbe töltjük, majd hűtőben lehűtjük. Miután kellően kidermedt a krém a tetejére öntjük a zsírt ezzel elősegítve, hogy szépen le legyen zárva a máj. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a zsír is kellemesen megdermed rajta.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!