English MUFFIN (angol zsemle)

 
Reggeli kalandoroknak kötelező ez a házi, saját készítésű angol muffin, ami az egyik legkedveltebb reggeli fogás, az Eggs Benedict szendvics alapját adja. A legkevésbé sem hasonlít a nálunk megszokott muffinokhoz, ez inkább egy reggeli péksütemény, ami tökéletes megvajazva egy szelet sajttal és buggyantott tojással.

English MUFFIN (angol zsemle)

Összetevők

Gyors kovászhoz:

  • 120 g liszt
  • 125 ml langyos víz
  • 1 tk szárított élesztő

Tésztához:

  • 250 ml langyos tej
  • 410 g liszt
  • 2 tk cukor
  • 1 ts
  • 2 ek olvasztott vaj

Elkészítés

Elkészítése:

  • A kovászhoz a hozzávalókat egy zárható üvegbe jól elkeverjük, majd langyos helyen minimum 1 órán keresztül érleljük.
  • A langyos tejet és a felhabosodott kovászt csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet a cukrot a sót, és az olvasztott vajat is. Géppel jól kidolgozzuk, majd lefedve, langyos helyen 2 órán keresztül pihentetjük, kelesztjük.
  • Egy tapadásmentes belisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lefedve újabb 25-30 percig pihentetjük.
  • A kis zsemléket tapadásmentes serpenyőben készítjük. Oldalanként 5 percig sütjük, közben a serpenyő fedelével lefedjük, ezzel érjük el, hogy mindenhol elegendő hő érje a kis zsemléket.
  • Amikor megsült 3-4 percre bedobhatjuk air fryerbe, hogy az oldala is kellemesen megpiruljon.
  • Jó étvágyat
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!