English MUFFIN (angol zsemle)
Reggeli kalandoroknak kötelező ez a házi, saját készítésű angol muffin, ami az egyik legkedveltebb reggeli fogás, az Eggs Benedict szendvics alapját adja. A legkevésbé sem hasonlít a nálunk megszokott muffinokhoz, ez inkább egy reggeli péksütemény, ami tökéletes megvajazva egy szelet sajttal és buggyantott tojással.
English MUFFIN (angol zsemle)
Összetevők
Gyors kovászhoz:
- 120 g liszt
- 125 ml langyos víz
- 1 tk szárított élesztő
Tésztához:
- 250 ml langyos tej
- 410 g liszt
- 2 tk cukor
- 1 ts só
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítés
Elkészítése:
- A kovászhoz a hozzávalókat egy zárható üvegbe jól elkeverjük, majd langyos helyen minimum 1 órán keresztül érleljük.
- A langyos tejet és a felhabosodott kovászt csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet a cukrot a sót, és az olvasztott vajat is. Géppel jól kidolgozzuk, majd lefedve, langyos helyen 2 órán keresztül pihentetjük, kelesztjük.
- Egy tapadásmentes belisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lefedve újabb 25-30 percig pihentetjük.
- A kis zsemléket tapadásmentes serpenyőben készítjük. Oldalanként 5 percig sütjük, közben a serpenyő fedelével lefedjük, ezzel érjük el, hogy mindenhol elegendő hő érje a kis zsemléket.
- Amikor megsült 3-4 percre bedobhatjuk air fryerbe, hogy az oldala is kellemesen megpiruljon.
- Jó étvágyat