Receptek az Electrolux támogatásával

Húsvéti quiche sonkával és tormával

Húsvéti quiche sonkával és tormával

Összetevők

Az omlós tésztához

  • 200 gr liszt
  • 125 gr vaj
  • 1 tk csapott só
  • 80-90 ml jéghideg víz

A töltelékhez

  • 50 gr torma
  • 200 gr húsvéti torma
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 1 db póréhagyma
  • 1 csokor snidling
  • szerecsendió

Elkészítés

Összeállítjuk a tésztát 

  • Egy keverőtálba öntsünk 200 gramm lisztet, tegyünkhozzá 125 gramm kemény, hideg vajat és egy csapott teáskanálnyi sót. Egyrobotgép segítségével az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá nemválik. Ekkor lassan hozzáöntünk 5-6 evőkanálnyi jéghideg vizet, és gyorsfokozaton homogén tésztává gyúrjuk össze. A tésztát pár gyors mozdulattalösszedolgozzuk, és fóliába csomagolva fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Megsütjük

  • Egy sütőformát alaposan kivajazunk, a lehűtötttésztát pedig negyed órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd egybelisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtotttésztát óvatosan feltekerjük a sodrófára, majd ráborítjuk a kivajazottsütőformára. Körbe mindenhol beleigazgatjuk a tésztát, a kilógó részeket pedigegy éles késsel levagdossuk. Alaposan megszurkáljuk egy villával, majdalufóliával kibéleljük, és száraz borsót töltünk rá nehezékként. 200 fokossütőben 20 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk a nehezékkel megtöltöttfóliát, és az üres tésztát további 5 percig sütjük a forró sütőben.

Elkészítjük a tölteléket

  • Egy tálban összekeverünk 2 dl tejszínt, 1 dl tejetés három nagyobb tojást. Szerecsendiót, valamint egy jó adag friss tormátreszelünk bele, és sóval, tört borssal ízesítjük. Az egészet alaposanösszekeverjük, és az elősütött tésztára öntjük. Apró kockára vágott sonkát,vékonyra szelt póréhagymát és finomra vágott snidlinget szórunk rá.

Sütés és tálalás

  • Az egészet sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. fél óraalatt készre sütjük. A kisült quiche-t szeletekre vágva forrón tálaljuk, dekésőbb hidegen is tökéletes fogás lesz belőle.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!