Karácsonyi linzer
Karácsonyi linzer
Összetevők
Hozzávalók 30 db-hoz:
- 300 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tojássárgája
Töltelék
- 250 g mascarpone
- 1 kis üveg pisztáciakrém
- 1 üveg lekvár
Elkészítés
Elkészítés
- A lisztet a porcukorral, vaníliás cukorral és a sóval összekeverjük majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, ha túl száraz, akkor egy kevés vizet is és alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva egy óráig a hűtőbe tesszük. A pisztáciakrémhez a krémsajtot alaposan összekeverjük a pisztáciakrémmel. Hűtés után 3 mm vastagságúra nyújtjuk és formára szaggatjuk. 180 fokon 8-10 percig sütjük. A kihűlt formákkal a töltelékkel megtöltjük.
