Őszi almáspite

 

Őszi almáspite

Összetevők

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 250 g hideg vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só
  • 8-10 ek. hideg víz

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • 100 g cukor
  • fahéj
  • citromlé
  • 2 ek keményítő

Elkészítés

Elkészítése

  • A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és összemorzsoljuk vele. Kanalanként hozzáadjuk a hideg vizet, amíg össze nem álla tészta. 2 részre osztjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Egy lábasban a meghámozott és kockára vágott almákat a cukorral feltesszük párolni. Ehhez hozzáadjuk a fahéjat és a citromlevet.
  • Amint megpuhult és levet eresztett elkeverjük a keményítővel és hagyjuk, hogy pár perc alatt besűrűsödjen. A tésztát kinyújtjuk és piteformába helyezzük, az alját megszurkáljuk villával és megtöltjük almatöltelékkel. A tészta másik felét is ráhelyezzük, majd megkenjük tojássárgájával. 180 fokon 35-40 percig sütjük. Kihűlve tálaljuk.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!