Pizza

Pizza

Összetevők

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 600 g pizza liszt
  • 10 g
  • 350 ml langyos víz
  • 15 g friss élesztő
  • olíva olaj
  • rétesliszt

Feltét:

  • sonka
  • szalámi
  • mozzarella
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • paradicsompüré

Elkészítés

Elkészítés:

  • Egy kis tálban összekeverjük az élesztőt a langyos vízzel. Hagyjuk állni 5-10 percig, míg felfut az élesztő. Egy keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, majd az élesztős keveréket beleöntjük a liszt közepébe és addig dolgozzuk össze a tésztát kézzel vagy géppel, amíg sima és rugalmas nem lesz. A tésztát tegyük egy olajjal vékonyan megkent tálba, takarjuk le egy nedves konyharuhával (így nem bőrösödik), és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 1-2 óráig. Amíg kel a tészta készítsük el a paradicsomszószt. A pürét keverjük össze egy kis sóval és friss bazsalikommal. A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk, kis gombócokra formáljuk és további fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát finom mozdulatokkal olajos kézzel kinyújtjuk, úgy, hogy hagyunk neki egy vastagabb peremet. A előzőleg elkészített paradicsomszósszal megkenjük majd a feltéteket ráhelyezzük. Pizzasütő kemencében maximum hőmérsékleten pár perc alatt készre sütjük.
Tetszett?
Oszd meg másokkal is!