Pizza
Pizza
Összetevők
Hozzávalók:
Tésztához:
- 600 g pizza liszt
- 10 g só
- 350 ml langyos víz
- 15 g friss élesztő
- olíva olaj
- rétesliszt
Feltét:
- sonka
- szalámi
- mozzarella
- bazsalikom
- olíva olaj
- paradicsompüré
Elkészítés
Elkészítés:
- Egy kis tálban összekeverjük az élesztőt a langyos vízzel. Hagyjuk állni 5-10 percig, míg felfut az élesztő. Egy keverőtálba mérjük a lisztet és a sót, majd az élesztős keveréket beleöntjük a liszt közepébe és addig dolgozzuk össze a tésztát kézzel vagy géppel, amíg sima és rugalmas nem lesz. A tésztát tegyük egy olajjal vékonyan megkent tálba, takarjuk le egy nedves konyharuhával (így nem bőrösödik), és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 1-2 óráig. Amíg kel a tészta készítsük el a paradicsomszószt. A pürét keverjük össze egy kis sóval és friss bazsalikommal. A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk, kis gombócokra formáljuk és további fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát finom mozdulatokkal olajos kézzel kinyújtjuk, úgy, hogy hagyunk neki egy vastagabb peremet. A előzőleg elkészített paradicsomszósszal megkenjük majd a feltéteket ráhelyezzük. Pizzasütő kemencében maximum hőmérsékleten pár perc alatt készre sütjük.