Sorban bemutatkoztak az LG új G Pad tabletjei

Bő egy hét leforgása alatt két új modellel bővítette az LG táblagép kínálatát, melyek a nyolc- és tízcolos kategóriában hoznak némi vérfrissítést. A koreai gyártó utoljára tavaly októberben frissítette a G Pad szériát, az akkori nyolccoloshoz képest a közvetlen utód egy-két újdonsággal rendelkezik, a 10 colos variáns azonban már komolyabb erőforrásokkal rendelkezik.

lg_g_pad_ii_8_02_MMM

A G Pad II 8.0 néven bemutatott kisebbik készülék – ahogy a neve is mutatja – nyolc colos képátlóval rendelkezik, melyhez 1280 x 800 pixeles felbontás és IPS technológia párosul, magát a kijelzőt pedig Gorilla Glass 3 védi a behatásoktól. Az eszköz központi egysége egy mára már kissé dohosnak számító Qualcomm Snapdragon 400-as chipset, elődjéhez képest tehát ez a terület érintetlen maradt, kárpótlásképp a rendszermemória mérete 1,5 GB-ra, a háttértár pedig 32 GB-osra hízott. Adatkapcsolatok kezelésére természetesen 4G LTE modem áll a felhasználó rendelkezésére, ám a legnagyobb extráknak a gyárilag mellékelt kapacitív stylus és a 2.0-ás normál USB bemenet tekinthető, utóbbi ugyanis lehetővé teszi, hogy bárminemű kábeles átalakító nélkül, közvetlenül csatlakoztathassunk USB eszközöket – például pendrive-okat vagy billentyűzetet. A tablet hátoldalán 5, előlapján pedig 2 megapixeles kamera található, míg a hátsó burkolat alatt egy 4200 mAh-ás akkumulátor biztosítja a működést.

lg_g_pad_ii_10_01_MMM

A G Pad II 10.1-es táblagép szintén nevében rejti képátlóját, a tízcolos mérethez ezúttal már 1200 x 1920 pixeles felbontás párosul, míg a burkolat alatt egy már szintén nem friss, de még mindig kifejezetten erős,  Qualcomm Snapdragon 800-as, négymagos chipset rejtezik, mely 2 GB rendszermemóriát és 16 gigabájtos háttértárat kapott kiegészítésként.  A hardvert a nagyobb processzorhoz és kijelzőhöz illően 7400 mAh órás akkumulátor táplálja, az előlapra itt is 2, hátoldalra pedig 5 megapixeles kamera került, a hivatalos közleményben azonban olyan extrákról, mint a 8 colos variáns esetében – azaz stylus és teljes méretű USB csatlakozó – nem esett szó. A G Pad II 10.1 élőben a szeptember elején megrendezésre kerülő berlini IFA szakkiállításon lesz először megtekinthető, vélhetően a piacra kerülés részleteit is ekkor osztja meg a nagyérdeművel az LG – egyelőre ugyanis mindkét készülék csak a dél-koreai piacon került bejelentésre.

30731cookie-checkSorban bemutatkoztak az LG új G Pad tabletjei