Szuperokos babaőr

Az Owlet babaőrrel a világ bármely pontjáról nyomon követhetjük kis gyermekünk egészségi állapotát.

owlet01

A babaőröknek se szeri se száma, mint ahogy azoknak is akik imádják és rengetegen felesleges pénzkidobásnak, sőt akár bosszantónak tartják ezen eszközöket. Az igazság valahol félúton van: egy jó (és ez a fontos része a dolognak) babaőr tényleg megnyugtatja a szülőket, hogy a pici mindig felügyelet alatt van, de ugyanakkor egy rossz minőségű (és általában olcsó) eszköz igazán képes megkeseríteni a szülők életét a folyamatos fals riasztásokkal.

Az Owlet abszolút normál árban van, a maga 250 dollárjával még bőven nem tartozik a drága modellek közé, de tud pár dolgot, amit eddig egyik babaőr sem. Az orvosok által is használt, veszélytelen és pontos mérést biztosító pulzoximetriás technológiát használó Owlet trükkje, magán a használt technológián kívül az, hogy a kapott adatokat azonnal, Bluetooth 4.0-ás adatkapcsolaton keresztül képes elküldeni egy felhő alapú szerverre, ahonnan bármilyen online kapcsolatra képes eszközön nyomon követhetjük gyermekünk alapvető életfunkcióit. Az Owlet a pulzuson túl méri a vér oxigén szintjét, így azt is, ha a baba esetleg rendellenesen veszi a levegőt, azt is időben jelzi. Ezen felül még a baba testhőmérsékletét is jelzi, ráadásul a beépített mozgásérzékelő szenzoroknak köszönhetően azt is jelzi, ha a gyermek túl sokáig fekszik hason (ami esetlegesen fulladáshoz is vezethet alvás közben).

owlet02

A készülék tehát igen okos, ráadásul az adatokat a világ bármely pontjáról valós időben követhetjük a cloud szinkronizációnak köszönhetően, aki pedig a személyiségi jogok miatt aggódik azt megnyugtatjuk, hogy a szerveren tárolt adatok anonimak, viszont cserébe elképesztően érdekes és értékes adatokat kapnak az orvosok, de a saját gyerekorvosunknak is értékesek az applikáció által gyűjtött adatok egy-egy látogatáskor, vagy épp betegség esetén. Az Owlet tehát egy rendkívüli eszköz, kelle,es áron, azoknak, akik nem akarnak feleslegesen idegeskedni, de ragaszkodnak a mindenkori felügyelethez.

4810cookie-checkSzuperokos babaőr