Új Sony tepsi és zenemobil

Bár épp vége a gigantikus CES kiállításnak Las Vegasban a Sony két új okostelefont jelentett be.

A CES-en mindenki megmutatta amit lehet, legalábbis technológiai szempontból. Rengeteg sajtóesemény, idén megjelenő modellekről fejlesztésekről, ám néhány gyártónál a nem áll meg az élet január 10-én a világkiállítás végével.

sonyT2

A Sony két vadonatúj okostelefont jelentett be a T2 és az E1 személyében. A T2, mint az a nevéből is adódik a pár éve bemutatott Xperia T utódja lesz, némi tesztoszteron kúrával. A T2 ugyanis a most már teljesen elfogadott tepsimobilok népes táborát gyarapítja majd, hiszen a 6 colos képátló nem épp az apró zsebbarát mobilok jellemzője. Hardver szempontjából hozza a kötelezőket, de semmiképp sem fogja beárnyékolni a cég csúcsmodelljeit tudásával, cserébe az árcédula is (legalábbis a Sony szándékai szerint) inkább felső-középkategóriás lesz. Az 1,4 GHz-es Snapdragon processzor mellé 8GB belső tárhely jár, ám ez szerencsére MicroSD kártyával bővíthető. A 720p felbontású képernyőn jól fognak mutatni a 13 megapixeles hátlapi kamera által készített képek, melyek majdnem teljesen ugyanazokat az effekteket és funkciókat kaphatják, mint a hamarosan megjelenő Z1S zászlóshajó.

sonyE1

Az Xperia E1 a fejlődő piacokat és azon belül is a zenerajongókat célozza meg, hiszen megkapta a cég Walkman logóját, ami a feliratozáson kívül azért hangzásban és funkcionalitásban is többet kell nyújtson egy átlag belépő szintű okostelefonnál, ha már a legendás felirat is ott díszeleg a készülékházon. A specifikációk egyáltalán nem impozánsak, cserébe remélhetőleg az árcédula tényleg mérsékelt lesz. A 4 colos, 800×600 pixel felbontású kijelző mellé 512MB RAM és 1,2 GHz-nyi processzor erő (két maggal)  tartozik, ám ez mind mellékes hiszen az E1 kihangosítója döbbenetes erővel szól, köszönhetően a 100dB-s kihangosítónak, amivel ugyan a szemközti építkezés légkalapácsának hangját talán nem, de bármely más jelenlegi mobil vernyákolását bármikor lenyomhatjuk.
A telefonok megjelenésnek idejéről és a pontos árakról egyelőre nincs információnk.

4970cookie-checkÚj Sony tepsi és zenemobil