Új Surface tabletek érkeztek!

A Microsoft bemutatta a munkára és „mindenre” szánt új tablet-notebook generációja.

Nagyjából két évvel ezelőtt a Microsoft úgy gondolta, hogy megformáltja a tablet és notebook piacot, ráadásul egyetlen termékkel. Az alapgondolat szerint ha lenne egy tablet kialakítású, de normál, munkára (is) alkalmas notebook hardverrel ellátott eszköz, az egyaránt alkalmas lenne az érintőképernyős, „kanapés” szórakoztató médiafogyasztásra, játékra, míg a külön megvásárolható kiegészítőkkel (stylus ceruza, billentyűzetes tok) tökéletes laptop helyettesítővé válhat.

surface01

A gondolat szép, sőt logikus, így 2012-ben megszületett a Microsoft Surface. A dolog mindössze annyiban hibádzott, hogy a cucc méregdrága volt, és igazából nem volt olyan nagyon jó tabletnek sem és notebooknak sem, de az ár volt a legriasztóbb a vásárlóknak. Azóta sokat finomodott, mind az ár, mind pedig a technológia, így például a legfrissebb Surface-ek, már kevesebbet fogyasztanak, így jobb üzemidővel rendelkeznek, a hatékonyabb hűtés miatt halkabbak és kissé olcsóbbak is lettek, ám kétséges, hogy ez hozza meg a sikert a termékcsaládnak.

surface02

Az új Surface-ek ugyanis most már (tablet mércével mérve) óriásiak, hiszen 12 colosra híztak (képátló szempontjából), ami nagyon jó, ha munkaeszközként tekintünk rájuk, viszont nem épp a szokásos „kanapénböngészős”, urambocsá’ „egykézbenhasználós” tablet méret, mindamellett, hogy elvitathatatlan előnyük, hogy szinte bármilyen, rendes, asztali Windows rendszerre írt szoftvert képesek futtatni. Ár szempontjából, bár jobb a helyzet mint az elődöknél, még mindig drága a legolcsóbb 64GB SSD-vel és i3-as processzorral szerelt Surface tablet is, hiszen az „ottani” 800 dollár az itt Európában nagyjából 800 euró, míg a csúcsmodell, 512GB-os SSD-vel és brutális i7-es processzorral majdnem a két és félszerese, márpedig kevés ember ad ki egy 12 colos érintőképernyős „atomerőműért” 600 ezer forint körüli összeget. Ennek ellenére a Microsorft bízik a Surface-ben, ráadásul maga az ötlet nem is rossz, csak szeintünk egy picivel kisebben (IS) kellene gondolkodnia a cégnek.

9190cookie-checkÚj Surface tabletek érkeztek!