Ujjlenyomat egy Facebook fotóról

A német Chaos Computer Club ismét meglepte a világot. Ismét ujjlenyomattal kapcsolatos a dolog, mint anno az iPhone 5S esetében.

Tudják ez az a brigád, aki pár nappal az iPhone 5S bemutatója után gond nélkül feltörte a szuperbiztonságos ujjlenyomat olvasót az Apple okostelefonján.

ujjlenyomat1

Most ismét új ötlettel álltak elő, ami minden eddiginél aggasztóbb jövőképet fest az ujjlenyomat biztonságát illetően. Azt már igen sok helyről, komoly szakemberektől hallhattuk, hogy bizony az ujjlenyomat alapú azonosítás egyáltalán nem biztonságos, de azt azért senki nem gondolta, hogy pár Facebookra kiposztolt kép elég ahhoz, hogy az ujjlenyomatunkat hackerek ellopják.

Bundestag Haushaltsberatungen

Most pedig egy ilyen technológiával rukkolt elő a Chaos Computer Club. Ráadásul mindezt a német védelmi miniszter Ursula von der Leyen publikus fotóival demonstrálta a hacker csapat, ahol több szögből látható volt a hölgy hüvejkujja. Ez finoman szólva is ijesztő, mert még mindig vannak a világon olyan megoldások, ahol az ujjunkat használjuk azonosításra, ami innentől semmit sem ér, kivéve, ha mindig kesztyűt húzunk.

20050cookie-checkUjjlenyomat egy Facebook fotóról