Utódot kapott az egyik legolcsóbb okos karpánt

A Xiaomi Mi Band az egyik legolcsóbb fitnesz karpánt a piacon, ráadásul az olcsóság nem ment a minőség rovására. Így lehetséges az, hogy a gyártó a viselhető technológia piacon az eladások közel egynegyedét – 24,6% – ot fedte le idén nyáron, ezzel a második legjelentősebb szereplővé válva az okosórák és okoskarkötők pályájan. Ennek megfelelően a most bemutatott utód komoly elvárások elé nézhet.

A Xiaomi Mi Band 1S lényegében mint hoz, amit az elődje, azaz az IP67-es védelmet élvező burkolat alatt rejtező kis eszköz továbbra is extrém hosszú, akár harminc napos üzemidővel kecsegtet, miközben az eddigi lépésszámlálás, alvás monitorozás és alapszintű értesítés küldés mellett immáron a pulzusmérés is belefért a funkciók listájába.

A készülék elődjéhez képest mindössze fél grammot hízott, azt is leginkább a pulzusmérő folyományaként. Ebből következik, hogy más terén nem igazán akad változás: Az értesítéseket még mindig csak a központi elem LED visszajelzőinek és persze a rezgő hívásjelzőnek köszönhetően kapja meg a viselője, illetve az eszközt viselve továbbra is jelszó nélkül feloldhatjuk androidos készülékeinket, már amennyiben ezt igényeljük. Az Androiddal és iOS-sel is együttműködő fitnesz karpánt november 11-én kezdi meg piaci karrierjét 15 dolláros alapáron, míg elődje 11 dollárért továbbra is elérhető marad – az árak persze mindenféle adó és közvetítő felár nélkül értendők.

35450cookie-checkUtódot kapott az egyik legolcsóbb okos karpánt