Végre itt az olcsó 3D nyomtató

Jövőre érkezik a boltokba az igazán olcsó, háztartásokba szánt nyomtató!

Az M3D nyomtató fejlesztői 50 ezer dollárt kértek a termékfejlesztéshez a közösségtől. 11 perc alatt megkapták! Ennél beszédesebb bizonyítéka nem is lehetne annak, hogy mekkora potenciál van a 3D nyomtatásban.

m3d02

Képzeljük el, hogy a konyhában tüsténkedő anyuka a gyerek kedvenc rajzfilmfiguráinak kontúrjára vágja a születésnapi zsúrra szánt csokis piskótát, vagy a gyereknek soha többé nem kell az építőkocka által szabott határokon belül mozognia, de a garázsban tuningoló apuka is könnyebben halad, ha rá tudja próbálni a kézzel készülő chopperre az új kormányt, mielőtt elküldené a terveket az esztergályoshoz.

Egy megfizethető és jól használható 3D nyomtató gyakorlatilag az összes projektnek, ötletnek óriási lökést adhat, hiszen minden, ami digitálisan jön létre, de a végeredmény valamilyen valós tárgy lesz, ott értékes időt és rengeteg pénzt takaríthatnak meg az ötletgazdák azzal, hogy a prototípusokat maguk gyárthatják, ráadásul olcsón.

Az M3D pedig tényleg olcsó. A Kickstarter kampány keretein belül 199 dollárért juthattak hozzá azok, akik gyorsan megkapták a kampány linkjét, de jelenleg jócskán van még a 300 dolláros verzióból, de valószínű, hogy ha a kedves olvasó csak este talál erre a cikkre és linkre, akkor már nem sok marad.

m3d01

Az M3D nagyjából ugyanazt tudja, mint az eddigi olcsóbb (700-1200 dollár közötti) nyomtatók, vagyis egy színes műanyag „fonalat” megolvasztva építi fel a három dimenziós modellt, melyet aztán kisebb munkákra akár azonnal be is foghatunk (például a fent említett sütemény forma, stb.), de 2015-től bárki rendelhet magának saját M3D-t, hogy kipróbálhassa milyen otthon létrehozni valamit, ami előtte csak pixelek formájában létezett a képernyőn.

7990cookie-checkVégre itt az olcsó 3D nyomtató