Vezeték nélküli szobatöltő

Tíz méteren belül mindenféle összeköttetés nélkül képes tölteni a koreai Advanced Institute of Science and Technology szobája.

A vezeték nélküli töltés nem sci-fi, hiszen már nem egy készüléket vásárolhatunk, amely alapból tudja ezt a funkciót, de ehhez eddig még mindig szükség volt arra, hogy a töltő és a töltendő készülék igencsak közel legyen egymáshoz. Konkrétan rá kell tennünk a speciális felületre a telefonunkat (vagy bármilyen ilyen töltésre alkalmas eszközt), ahhoz, hogy a dolog működjön. Ráadásul a töltési folyamat lassabb, mint egy klasszikus hálózati töltő esetében, ám most fordult a kocka.

wireess charger

A távoli vezeték nélküli töltés nem új keletű, hiszen jövőre már kapható lesz a Cota, ami akár egy kilenc méterrel távolabbi eszközt is képes energiával ellátni, viszont az új koreai DCRS (Dipole Coil Resonant System ) egyszerre akár 40 (!) mobilt is képes tölteni 4-5 méteres körzetben, de akár TV-ket és egyéb nagyobb fogyasztású eszközöket is elláthat energiával, ami új távlatokat nyit a vezeték nélküli töltésben.

A fejlesztők szerint a közeljövőben nem lesz meglepő, ha az utcán az ingyenes WiFi mellé ajándék vezeték nélküli töltést is kapunk, míg mondjuk a 7-es buszra várunk a Ferenciek terén.

8470cookie-checkVezeték nélküli szobatöltő