A Xiaomi is felszáll a „Windows 10 vonatra”

A Xiaomi neve ismerős lehet azok számára, akik kissé alaposabban utána körbenéztek a jó ár-érték arányú, készülékeket gyártó ázsiai cégek közt. A márka ezen a vonalon lassan patinássá válhat, noha hivatalosan Kínán kívül még nem is képviselik magukat. A főképp androidos eszközökre specializált Xiaomi most egy számukra új operációs rendszerrel is megpróbálkozik.

Xiaomi_Mi_4_01_MMM (2)

A cég a napokban már előre jelezte, hogy mobilok terén is kipróbálják magukat a szűkösnek mondható Windows 10 Mobile vonalon, ám ehhez nem új modellt vetnek be, hanem a meglevő csúcsmodelljeik egyike kapja meg a Microsoft szoftverének mobilos változatát. A Xiaomi Mi 4-ez egy saját alkalmazás segítségével varázsolhatjuk Windows telefonná, ám a gyártó fejlesztői kiemelték, hogy a jelenleg elérhető rendszerverzió egyelőre béta változat. A cég elnöke azt a korábbi pletykát is megerősítette, miszerint a Windows 10 Mobile a Mi Note phabletre is letölthető lesz.

A gyártó mobil eszközei közül nem ez az első Windows rendszerű eszköz, a nemrég bemutatott Intel alapú táblagép, a Xiaomi Mi Pad 2 gyárilag rendelhető Windows 10-zel.