5 ok, amiért az ASUS OLED laptopokat érdemes választani

Az ASUS az elsők között hozta Magyarországra az OLED kijelzős notebookjait, amelyek kiemelkedő képminőséget kínálnak akár professzionális felhasználóknak, akár azon otthoni felhasználóknak, akik a legszebb képre vágynak. Mellesleg, az organikus fénykibocsátó alkotóelemek felhasználásával egy hagyományos LCD kijelzőhöz képest akár 70%-kal is alacsonyabb lehet a káros kékfény szintje,  ami csökkenti a szemkárosodás kockázatát.

1. 100%-os DCI-P3-as színskála

Olyan lesz, mint a moziban, ha nem jobb annál. A magas felbontással, a 100%-os DCI-P3-as színskálával teljesen valósághű képet mutatnak. Gazdagabb és élénkebb tartalom akár filmezés, akár képszerkesztés közben. A PANTONE® által hitelesített panelek biztosítják, hogy valósághű színeket kapjon az ember. Ez kifejezetten fontos képszerkesztés, videószerkesztés közben, hiszen biztos lehet az ember, hogy azt látja, amit utána mások is fognak akár nyomtatva, akár a nagy vásznon.

2. Hihetetlenül pontos színek

Az elmúlt években egyre hangsúlyosabb lett a kékfény szűrők alkalmazása. Az ASUS OLED modelljei megkapták a német TÜV Rheinland és az SGS tanúsítványait, amelyek bizonyítják, hogy megfelelő védelmet nyújtanak a szemnek. Ráadásul nem csak hogy 70%-kal alacsonyabb a kékfény mértéke az OLED panelen, hanem mellette nem torzul a színhelyesség, mint egy hagyományos kékfény szűrő használatával történne.

A kékfény szűrés a gyermekek esetében még fontosabb, hiszen fejlődésben áll a szervezetük, a retinájukat gyorsabb mértékben öregítheti. Az OLED kijelzős ASUS notebookok kékfényszűrőjük segítségével jobban védik a kicsik szemét, mint egy hagyományos notebook.

3. Teljesen fekete megjelenítés

A telefonokból ismerős lehet az OLED kijelzők egyik fontos tulajdonsága, a teljesen fekete megjelenítés. A panel felépítéséből adódóan, a fekete színek képi megjelenítése nem a pixelek színváltoztatásával történik, hanem azzal, hogy az adott képpontok egyszerűen nem világítanak. Ezzel valóban fekete lesz a fekete, nem szürke, mint az LCD panelen. Emellett nem csak a fekete esetén, hanem az összes többi színnél is megőrzi a színskála 100%-át a kijelző alacsony és magas fényerő mellett is. Összehasonlításképpen, egy normál LCD kijelzőnél alacsony fényerőn akár a színskála 89%-a is eltűnhet.

4. A válaszidő

A mozgóképek megjelenítéséhez ideális a 0,2 milliszekundumos válaszidő. Ez azt jelenti, hogy milyen gyorsan tud egy pixelen a szín változni, például liláról kékre. Egy hagyományos LCD kijelzőn ez 50x lassabb (10 milliszekundum) is lehet. Az ASUS notebookok OLED kijelzőivel elkerülhető a szellemképesedés a gyorsan mozgó elemeknél, így ideális játékra, vagy éppen akció dús filmekre is.

5. Beégést gátló rendszer

Az OLED kijelzős ismert gyenge pontja, hogy ha hosszan jelenítenek meg magas kontraszttal egy képet, az “beleéghet” a kijelzőbe. Az ASUS OLED Care mechanizmus viszont bizonyítottan segíti elkerülni ezt a hibát. 30 perc tétlenséget követően például bekapcsol egy képernyővédő, amely ”megmozgatja” a pixeleket, ezzel jelentősen lecsökkentve a beégés lehetőségét.

A Vivo notebookokat itt találod:

A ZenBookat pedig itt: