Kerti robotlámpás

Mi hiányzik az Ön kertjéből? Természetesen egy világító, önjáró ROBOT!

Az az igazság, hogy mi magunk is azt gondoljuk, hogy a robotizált, autonóm közlekedésre alkalmas kerti világítás egy igen szűk piaci rést fed le, azt viszont 100%-osan. Aki ugyanis hetente többször is kerti partit, vagy sütögetést tervez, annak elengedhetetlen lesz egy olyan esti hangulatvilágítás, ami mindig ott van ahol a buli (konkrétan a vendégek) is.

A tervező Alvaro Cassinelli a japán kertek nagy rajongója, épp ezért kissé talán meglepő módon a Toro-botok létrejötte is eme rajongásnak és a kertekhez kapcsolódó filozófiának köszönhető. Alvaro ugyanis egy „önműködő” japán kertet álmodott meg, ami igazodik a napszakokhoz, sőt az évszakokhoz is. A minimalista és művészi japán kertek rengeteg gondoskodást és időt követelnek meg tulajdonosaiktól, így kézenfekvő volt a megoldás Alvaro számára, hogy robotizálni kell, amit csak lehet.

robotlampa02

A majdnem ezer dolláros Trossen Robotics által gyártott lábakra a kertek stílusához idomuló lámpásokat tervezett, amiket speciális szenzorokkal látott el. A Toro-botok így képesek érzékelni a sötétedés beköszöntét, vagy beszambáznak a macskaajtón ha lemerülnek az akkuk, de érzékelőik segítségével képesek követni a „célszemélyeket”, vagy épp ellenkezőleg, ha egy illumináltabb vendég megtántorodna ellépnek mögüle.

A Toro-botok az első szereplők az Alvaro által megálmodott, tökéletes és robotizált japán kertben és ahogy nézzük pár éven belül akár meg is valósulhat a dolog.

6990cookie-checkKerti robotlámpás