Sorozat az HBO gyilkosa

Ha a világ egyik legjobb sorozatának befejező epizódját vetíted online is, készülj fel, hogy sokan jönnek!

 A sorozatok az új szuperprodukciók. Az elmúlt pár évben megfordult a tendencia és nem sorozatsztárokból lesz filmcsillag, hanem épp fordítva, jó pár A kategóriás színész fordul a sorozatok felé, akár producer, vagy rendező és természetesen színész szerepkörben egyaránt. És óriási sikerek érnek el, mindamellett, hogy irtózatos pénzeket ölnek ezekbe a produkciókba, így már rég nem a (bár elképesztően zseniális) Waczak Szálló négy-öt statikus helyszínéről van szó a forgatások során.

A True Detective (A törvény nevében) a kritikusok és a nézők szerint is a világ egyik legsikeresebb sorozata. Sokan a Twin Peaks-hez hasonlítják, sötét, nyomasztó hangulata miatt és tény, hogy a főszereplők Matthew McConaughey és Woody Harrelson egyszerűen zseniálisak, ráadásul Matthew McConaughey ezzel a szereppel végképp lesöpörte magáról az agyatlan szépfiú képét. A sorozatot az HBO online szolgáltatásán, az HBO Go-n keresztül is nyomon lehet követni, így a forgalmazónak számítani kellett a rajongók hadára, hiszen a tegnapi nap folyamán (amerikai idő szerint) véget ér az első évad és ezzel lezárul az ügy, amin Rust és Marty dolgoztak. Az HBO Go szerverei viszont egyszerűen megdöglöttek, nézők millióinak a várva-várt szórakozását akadályozva meg.

truedetective

Mindez egy rövid bulvárhír is lehetne, azonban jól mutatja, hogy bizony 2014-ben egy dollármilliókba kerülő produkció online premierjére is fel kell készülni, nem csak a forgatásokra, mint ahogy azt a nagy-nagy online műsorszolgáltató rivális a Netflix tette a House of Cards (Kártyavár) második évadnyitó epizódja esetében és bár ott is voltak fennakadások (néhány felhasználónak csak SD-ben volt elérhető az epizód) a Netflix rendszergazdái győzedelmeskedtek az online nézők milliói felett. Az online műsorszolgáltatás működő üzleti modell és bár az HBO-nak nem ez fő bevételi forrása, nagyon nagy hibát követ el, ha félvállról veszi az online nézőket!

7170cookie-checkSorozat az HBO gyilkosa