Okos kiegészítők látássérülteknek

A Samsung három olyan terméket mutatott be ma, ami rengeteget segíthet a látássérülteknek.

A Samsung, az Apple-hez (és persze több más nagy gyártóhoz) hasonlóan egyre többet foglalkozik a készülékeihez kapható kiegészítőkkel. Ez több okból is fontos, hiszen így szorosabb kötődés alakul ki gyártó és felhasználó között, hiszen egyrészt nem csak az extra igények lesznek készülékspecifikusan kiszolgálva, de másrészt a megvásárolt extrák, ketyerék miatt egyszerűbb ugyanannál gyártónál maradni. Pláne, ha a termékek és kiegészítőik még jók is.

agalaxycore01

Miközben épp masszív márkaháború folyik a csuklóinkért, hiszen most mindenki az okosórákra hajt, addig a Samsung szép „csöndben” három zseniális és igazán hasznos kiegészítőt dobott piacra, amit elsősorban a látássérült felhasználók fognak igen nagyra értékelni. Ráadásul ami az egészben a legmeglepőbb, hogy nem a csúcskategóriás Galaxy S5 kapta ezen extrákat, hanem egy középkategóriás, sokkal megfizethetőbb modell, a Galaxy Core Advance, ami azt mutatja, hogy a cég figyel a felhasználóira.

A Voice Label gyakorlatilag egy olyan NFC matrica, ami a készülékkel összeérintve lehetővé teszi, hogy a felhasználó hangjegyzeteket készítsen, vagy a szöveges üzeneteket, jegyzeteket a telefonnal felolvastassa, amolyan felolvasó asszisztens módba kapcsolva a Galaxy Core Advancet.

agalaxycore03

Az Optical Scan Stand pedig a szöveges dokumentumok digitalizálására szolgál, így amint a készülék érzékeli, hogy a furcsa állványba helyeztük, elindítja a kamerát és ami ennél sokkal fontosabb a speciális karakterfelismerő szoftvert (OCR), ami a lefotózott (beszkennelt) képet azonnal szöveges dokumentummá alakítja, melyet később a felhasználó akár fel is olvastathat a telefonnal.

agalaxycore04

A legérdekesebb azonban az ultrahangos tok (Ultrasonic Cover), ami egész egyszerűen a fehér botot válthatja ki, hiszen két méteres körzetben képes jelezni a tereptárgyakat rezgéssel, de akár szóbeli figyelmeztetésekkel is. Nyilván a forgalmas utcán nem javasolt az Ultrasonic Cover használata, de egy ismeretlen épületben, ahol nincs veszélyes járműforgalom, tökéletes és diszkrét segítség a rászorulóknak.

7330cookie-checkOkos kiegészítők látássérülteknek