Az iPod halott

A szerdai iPhone 6 bemutatónak mindenki csak örülhet, kivéve az iPod-ot. Ő nincs tőbbé.

Majdnem napra pontosan 13 éve, Steve Jobs, az évekkel később elhíresült gesztusaival, hanghordozásával és témavezetésével és egy apró eszközzel teljesen felborította az addig kissé unalmas Apple Keynote események szürke világát és mellette az egész zenei iparágat.

ipod1

Az iPod ugyanis nem csak egy volt az MP3 lejátszók, között, hanem az iPod volt AZ MP3 lejátszó. Azzal, hogy egy komolyabb zenei gyűjteményt süllyeszthettünk a zsebünkbe és hogy mindehhez egy elsőre jelentéktelennek tűnő fehér “agybadugós” fejhallgatót csomagolt a cég a világ zenei fogyasztása 180 fokot fordult.

ipod2

Gyakorlatilag az iPod-nak, egész pontosan a fehér fülhallgatónak köszönheti az Apple, hogy ma az a cég ami. Az iPod-ot követte az iTunes zenebolt, ami egészen döbbenetesen sikeres lett, majd jött a többi zsebben hordható ketyere, mint most az iPhone 6. A “hatos” megszületésével azonban a nagy “öregnek” mennie kellett, hiszen gyakorlatilag egy telefon ma már mindent tud, amit anno ez a furcsa kis szerkezet, sőt. Nyugodj békében kis forradalmár!

13810cookie-checkAz iPod halott