Begördült a tavasz! Úgyhogy mi rápörgünk a Razor Jetts Heel kerekeire. És te?

Bár ránézésre a fiatalabb, tinédzser korosztályt célozza meg a Razor Jetts Heel terméke, mi nem átalljuk mindenkinek ajánlani, már aki képes felelősséggel, óvatosan használni. Jó, persze, úgy meg mi az értelme…? Mondjuk és mutatjuk is!

 

Görkörcsolya, könnyedebben!

 

Az egy és kétsoros görkorik egyelőre még bőven divatban vannak, a megfelelő terepen (mondjuk a fővárosi Hősök terén, vagy egy jobb minőségű bringa úton) pedig szép számmal akadnak a sportolni, szórakozni vágyók, akik ilyen fura szerszámokat húznak a lábukra. A görkörcsolya jó, e sorok szerzője is szeret vele edzeni (egy erdei patak mentén futó, 5 km-es aszfalt úton igazán szuperül lehet mozogni, erősödni, na meg kiadni a feszültséget), egyetlen hátránya azonban elvitathatatlan: nagy és cipelni kell. Már ha az ember nem ajtótól ajtóig megy vele. A tömegközlekedést – vagy durvább, alkalmatlanabb területeket – is igénybe vevő felhasználók kénytelenek kézben vagy háton hordozni a nagyobbacska darab tárgyakat, illetve használatuk közben a normál cipőiket.

A Razor Jetts Heel Wheels kerekei viszont pikk-pakk felcsatolhatóak a lábbelire, így az alapvetően kis helyet foglaló tárgy jól mozgatható, bárhova is megyünk vele. Befér az iskolatáska aljába, ahogy akár egy dizájnosabb városi hordtáskába is. Ráadásul minimálisan össze is csukható! Szóval tulajdonképpen egy női retikülbe is bedobhatjuk, ha arról van szó. Ahogy a termék a nevében már jelzi, a kerekek, görgők az ember sarkára illeszkednek, így a siklás ezen történik. Ennek persze sajátos technikája van, amit érdemes türelemmel elsajátítani, mielőtt bevennénk valami nagyobb lejtőt.

A rögzítő pántok segítségével a Razor Jetts Heel Wheels pillanatok alatt felszerelhető, nagyjából bármilyen sportosabb, vagy lapos sarkú cipőre. Utána már csak pár lendületet adó lépés, és kezdődhet a gördülés! A tervezők egyébként nem átallottak szikrákat vető kiegészítőt is rátenni a fékezést biztosító kiszögellésre. Hogy ennek a hangja és a járdán hagyott nyomai egyébként mennyiben bántóak, a gyártó felvételei alapján nem egyértelmű, mindenesetre inkább tűnik teljesen ártalmatlannak a szórakozás, mintsem károsnak.

 

A gyakorlott “sarokkerekező” néhány futó lépés után azonnal gurulhat, de ha épp szembe jön egy patka, egy lépcső, vagy csak váltana, mozgás közben megteheti, és máris újra gyalogolhat. Erre az előnyére a termék kitalálói joggal lehetnek büszkék, az ilyen könnyed átjárás sportolás és sima séta között tényleg nem volt még soha ilyen egyszerű!

Egyszóval nem kell parkolni, mint egy biciklivel, nem kell hurcibálni egy nagyobb eszközt, mint egy rollert vagy egy gördeszkát, görkorit, mégis képesek lehetünk suhanni! Az egyetlen hátrány, a hegymenet pedig a sétára való váltással is könnyen kiiktatható. Sík terepen és lejtőn pedig nincs megállás! Csak ha úgy akarjuk. Mi látjuk a felnőtt potenciált is a dologban, egy hatalmas irodaházban, ahol időnként iratokat kell ide-oda vinni, de akár a terjedelmes Parlament folyosóin is el tudjuk képzelni, hogy az öltönyös, kosztümös emberek könnyedén siklanak (jó, magassarkúval nem működik, de hajrá, fejlessze le valaki ezt a verziót is és tessék, meg is van a piaci rés!). Ahogy egy városnéző túrán is hasznát vehetik a turisták, miközben nem kell vagyonokat fizetniük balesetveszélyes járművek bérléséért, és még a poggyászukat sem terhelik meg túlzottan. És ha még a múzeumok is megengedik a Razor Jetts Heel Wheels használatát, egyértelmű, hogy ezzel a sportszerrel kell nekivágni a következő utazásnak!

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

 

RAZOR Jetts sarokkerék, lila + 1 év Aegon biztosítás, 11 999 Ft

RAZOR Jetts sarokkerék, zöld + 1 év Aegon biztosítás, 12 499 Ft

51 féle kerékpár, roller és gördeszka felszerelés!

83541cookie-checkBegördült a tavasz! Úgyhogy mi rápörgünk a Razor Jetts Heel kerekeire. És te?