A táska, ami öltöztet – férfi divat a MediaMarkt polcain? Igen!

Még hogy csak a nők számára fontos a kinézet, a kiegészítők! Nem csak a lányok, hölgyek, asszonyok halmozzák a táskákat az előszobai fogasokon, polcokon, szekrényekben és gardróbokban. Hanem sok esetben a férfiak is! És tulajdonképpen jól is teszik. A kinézet ugyanis – főként az üzleti életben – egy jó önéletrajznak felel meg. Szétnéztünk a MediaMarkt kínálatában, milyen elegáns, sportos, sportos-elegáns laptop és táblagép táskák szerezhetők be az áruházakban. És össze is párosítottuk a legizgalmasabb találatokat néhány férfi típussal. Ha még nincs, vagy ha már olyan régi és randa, hogy új kéne, akkor irány a tavasz első megújulásának alappillére: a laptoptáska! Április 14-ig ráadásul bizonyos darabokra kupon kedvezmény is érvényes*!

 

Válltáska vagy hátizsák? Esetleg egy hordtáska?

 

Kezdjük a formával! Bár a laptop táskák kapcsán jó eséllyel a többség vállon átvethető oldaltáskára gondol, sokan szeretik a hátukon vinni gépüket és persze annak tartozékait: a töltőt, egeret, külső tabulátort, power bank-et stb. Egyre gyakrabban látni a városi fiatalok körében a “sulis” hátizsákokat felváltó, a bringás futárok hordozóira hajazó darabokat. A terhelés itt is mindkét vállra esik, de a dizájn már sokkal “felnőttesebb” külsőt kölcsönöz viselőjének. Persze nincs semmi baj a hátizsákos megoldással, de egy elegánsabb öltözékhez jó eséllyel jobban passzol a klasszikus válltáska és az említett hordtáskás megoldás.

A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre könnyebb gépek mellett pedig bátran választhatjuk a “fél vállról vehető” verziót is. És ha időnként cserélgetjük is a súlypont oldalát, biztos, hogy nem tehetünk kárt magunkban! A válltáskás megoldás terén hihetetlen gazdag a kínálat, mind színben, mind formában könnyen találhat bárki megfelelő verziót a pénztárcája és ízlése számára. És ha már a színeknél tartunk. Lássuk, miből élünk?

 

Az örök klasszikus: fekete

 

Mindenhez megy, elegáns, kortalan. Persze van, aki nincs érte úgy megőrülve, mert kissé komor. Gyászos. De tény, hogy egy egyszerű, jól szabott, funkcionális fekete táska sosem megy ki a divatból. A minimalista egy zsebűtől az összetettebb verzióig bármi működhet, bárki számára. Öltönyhöz és farmerhoz is hordható a fekete laptoptáska, szóval a legegyszerűbb dolgunk bizonyára egy ilyen verzióval van. Más kérdés, hogy ha szeretnénk kicsit többet megmutatni az egyéniségünkből, vagy valamivel könnyedebben venni az életet, lehet, bátrabb színekre lesz szükségünk. De ahogy jeleztük, a fekete örök darab, úgyhogy ez esetben inkább az “és”, mint a “vagy” működik. Mindig legyen otthon egy egyszerű, elegáns fekete tokunk, hogy ha kell, azonnal bevethessük az eleganciát!

 

Szürke: kisegér szín, vagy profizmus

 

A szürke szín – megfelelő anyaggal párosítva – egyre komolyabb teret hódít magának a sportos elegancia világában. Természetesen praktikus okokból is jó választás egy laptop, vagy bármilyen más táska kapcsán ehhez a színhez fordulni, hiszen a tárgyat érő szennyeződések ezen látszanak talán a legkevésbé (rendben, egy bögre kávé a szürkén is feltűnő látványt fog produkálni, de erről már tényleg csak az tehet, aki ráönti az italt az anyagra).

A szürke jól párosítható a kék, barna, zöld különböző, férfias öltözékek világával. De kifejezetten jól mutat mustár sárgával, bordóval is, amely színek az utóbbi pár szezonban mindenfele hódítottak. A világosabb szürke kifejezetten sportos hangulata barna bőrrel ötvözve már-már egyenesen parádés! Míg a sötétebb árnyalatok a visszafogottabb, “öltönyös” típushoz passzolnak jobban, addig a világos hamuszínt a bermuda nadrágosok fogják jobban elkapkodni.

 

Sötétkék, barna, zöld

 

A laptop táska divat a legtöbbször még mindig keresi a natúr, visszafogott színeket és formákat, amellyel egy-egy tárgyaláson, prezentáción bárki magabiztos fellépést tanúsíthat. Az ügyesen kiválasztott kiegészítő és öltözék harmóniája nem kell, hogy túlzottan piperkőc (vagy ha úgy tetszik hipszter) legyen. Elég, ha az ösztönös szín választásunk alapján döntünk. Azt persze nem árt néha szem előtt tartani, hogy az unalmas, bár biztonságos, nem minden esetben nyerő. Egy sima, sötétebb árnyalatú zöld, kék, vagy egy mélybarna, meleg szövet lehet izgalmas, csak azzá kell tudnunk varázsolni. Az egyszerűség lehet sikkes, de ha “minden mindegy” alapon dobáljuk össze a kinézetünkkel, könnyen elveszhetünk az érdektelen geek-ek tömegében.

 

Vörös és egyéb vadságok

 

A piros szín egy állásfoglalás, amellyel viselője (vagy egy táska esetében tulajdonosa) kifejezi, igenis számít, hogy itt vagyok. És érdekel, hogyan festek. Az egészséges keretek között tartott, de magabiztos EGO nyerő az üzleti életben épp úgy, mint mondjuk párkeresésnél. Ezzel nem azt mondjuk, hogy egy piros laptop táskával biztos, hogy megkapsz egy munkát, egy támogatást, vagy egy nő szívét. Nem is illik mindenki személyiségéhez a harsányabb kinyilatkoztatás. De aki a “kakaskodóbb” fajtából való, bátran nyúlhat a vadabb színekhez, még egy ilyen kiegészítő, mint a laptop táska kapcsán.

A professzionális kinézet kapcsán a minták már sokkal nagyobb óvatossággal kezelendők, az átlagos piac nem is nagyon kínál opciót ezen a téren. Azért persze akadnak olyan darabok, ahol több szín, általában geometrikusan elrendezve megfér egymással. Néhány gyártó szeret a cipzárakkal, esetleg a zsebekkel és a bélésekkel játszani. Ezekhez bátran nyúlhatunk mi is, főleg, ha harmóniában vannak a színek az egyéniségünkkel.

Egyéni játékok

 

Bár erre kevés termék ad lehetőséget, a laptoptáskák fel- és leszerelhető vállpántjainak variálása is izgalmas, egyéni ízt adhat kinézetünknek. Ha lehetőségünk van, próbáljuk például ki, hogyan fest egy kék táska barna pánttal és viszont. Emellett nyilván az egyéni logók, feliratok nyomtatása, matricázása is szóba jöhet, de itt, ahogy a minták kapcsán azért visszafogottságra intenénk mindenkit. Nyilván egy stylist munkakörben bőven van lehetőség az ilyen kísérletekre. De egy jogász esetében már lehet, hogy hátrány, ha mondjuk hatalmas Rock n’ Roll feliratú táskával vonul be a tárgyalóterembe. Bár lehet, bírója válogatja…

 

És persze a legfontosabb szempont: a praktikum!

 

Bármilyen karakterűek is vagyunk, azért a laptop táskák kapcsán mégiscsak a védelmi funkció élvezi a legnagyobb prioritást. Jól nézzük meg, mit veszünk. A fő szempontok természetesen, hogy

  • megfelel-e egyáltalán a méret?
  • a gépen kívül belefér-e más is a táskába (ha nem, szükséges-e, hogy beleférjen)?
  • a tok anyaga vízálló-e?
  • mennyire ütésálló a táska, milyen mértékben van kipárnázva?

 

Emellett a kézi “fül” és a vállpánt is nyilván fontos kérdés. Bár mi azt javasoljuk, hogy a legegyszerűbb, “boríték” táskát is válasszuk ki körültekintően. Hiszen pl. előadóként, átrohanva A-ból B-be, néhány jegyzettel, aprósággal, ez is elegendő – és látványos – lehet. Illetve plusz védelmet biztosíthat egy összetettebb hordozóban, pl. egy hordtáskában. Merjünk tehát játszani, ne gondoljunk pusztán úgy a laptoptáskára, mint “szükséges rosszra”, ami kell a géphez. Hanem tekintsük az öltözékünk részének, amely bizonyos mértékben meghatároz, üzen és az üzleti életben “belövi az árunkat” is.

 

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

 

237 db laptop táska & tok online piacterünkön!

HP Envy Urban 14″ hordtáska, szürke (3KJ74AA), 24 999 Ft

HP Envy Urban 15,6″ notebook hátizsák (3KJ72AA), 26 999 Ft

THULE Gauntlet Attaché MacBook Pro with Retina 15″ táska (TGAE-2254K), 26 999 Ft

ASUS ROG Ranger 2in 1 hátizsák, 49 999 Ft

SAMSONITE Qibyte 15.6″ kék notebook táska, 19 999 Ft

AMERICAN TOURISTER 3 – Way Boarding bag fekete- kék 15″ notebook hátizsáktáska, 13 599 Ft

HUAWEI Matebook szürke notebook táska, 14 999 Ft

AMERICAN TOURISTER 3 – Way Boarding bag fekete- szürke 15″ notebook hátizsáktáska, 13 599 Ft

HAMA Manchester 15,6 barna notebook táska (101872), 12 499 Ft

SAMSONITE Network3 zöld laptoptáska 15,6″ (CC8 04007), 11 199 Ft

CASE LOGIC Huxton 15,6″ kék laptop táska (HUXB-115B), 13 899 Ft

SAMSONITE Samsonite Colorshield 2 Laptop tok 15.6″ piros, 11 999 Ft

 

*Kupon napok ajánlat! A MediaMarkt webáruházában már a kuponos kedvezménnyel csökkentett árakat látod! Érvényes: 2019.04.11. és 04.14. között!

 

 

83230cookie-checkA táska, ami öltöztet – férfi divat a MediaMarkt polcain? Igen!