A digitális korszak kellős közepén sem tudjuk elengedni a megfogható, kiakasztható fotókat. Akad ráadásul egy stílus, egy megjelenési forma, amely úgy fest, nem, hogy nem megy ki a divatból, de újra helyet követel magának az életünkben. Joggal, ugyanis a Polaroid képek felhasználhatósága szinte végtelen. Zseniális és pofonegyszerű megoldások emlékekre komponálva! Házasulandók, utolsó éves gimisek, megszállott kézműveskedők és HR-esek számára különösen ajánlott bejegyzés! Bár a hagyományos, falon, polcon, asztalon elhelyezett fotóknak is reneszánszát éljük épp – ennek egyik oka az egyre gusztusosabb kinézetű képkeretek árusítása – a kreatívabb megoldásokat igénylő, alternatív kifüggesztés ha lehet mondani, még inkább divat. Talán nincs olyan nagyvárosi ember, aki ne látott volna spárgára felcsipeszelt, szemet gyönyörködtetően elhelyezett képeket vendégségben, vagy csak az internet előtt ülve, a DIY (csináld magad) szekciókat böngészve. Az Instagram korszakában úgy fest, a házilag nyomtatott Polaroid képek váltak újra a legszerethetőbb trenddé. A pár másodperc alatt kézbe vehető képek kapcsán összeszedtünk néhány nagyobb témakört, ahol ezek a speciális tárgyak igazán nagyot üthetnek. A gondolatébresztő fotók mellett pedig saját tippekkel is készültünk! Előre a kreatív rendezvények és lakásbelsők új korszaka felé!

Otthoni tárlatok

A Polaroid képek “kiállítása” a lakásban, házban új időszámítást hozhat az emlékezésben. Bár a megsárgult, ma épp “vintage” címkével illetett képek hangulata utánozhatatlan, a családi albumok ezen elemei a régmúltra való emlékezést szolgálják. Ha valaki azonban a jelenre és közelmúltra is szívesen koncentrálna, annak “be kell újítania” a téren valamit. A Polaroid képek és a telefonról kinyomtatott papír alapú fotók a modern lakberendezéshez szépen igazodva adhatják meg azt a kis személyes csavart és ízt, amire mindenki vágyik. Család, barátok, utazások, összejövetelek emlékei. Vagy akár komolyabb szerkesztéssel készülő, gigantikus művészi alkotások: mindenféle képet létrehozhatunk! Az igazán eredeti, kreatív “dizájnerek” számára pedig végtelenített játszótér lehet a kész fotók kihelyezésének módja.   MediaMarkt tippek!
 • A lakberendezési tárgyak frissítésének aranybányája a lomtalanítás! Első körben érdemes a saját házunk táján szétnézni, de az utcai lim-lomok között garantáltan megtaláljuk a tökéletes “képkereteket”. Amire érdemes vadászni:
 • nagyi féle nyújtódeszkák
 • régi fémedények (tejes és vajas küblik), tepsik, szűrők
 • kisebb ablakkeretek (ha az üveg is sértetlen, duplán nyertünk!
 • tükrök (akár törött, sérült változatban is)
 • fiókok (egy-egy régi fiók egyszerűen felbecsülhetetlen érték lehet a lakberendezésben)
 • régi bőröndök
A talált kincsek megtisztítása, felújítása egy egyszerű csiszoló papír segítségével könnyen kivitelezhető. Fémtárgyak kapcsán előfordulhat, hogy szükségünk lesz némi zsíroldóra. De meglepő módon pár perc alatt újjá varázsolhatóak a kopott, rozsdálódó eszközök egy darabka alufólia és mosószódás víz segítségével… A képek függesztése a már említett csipeszes-zsinóros megoldással rusztikusabb, bohémebb, vagy akár futurista-minimalista geometriák segítségével is kivitelezhető. Míg a fémedényekhez mágnessel is rögzíthetjük a fotókat!  

Esküvői megoldások: egy felejthetetlen nap felejthetetlen emlékei!

Szerencsére egyre divatosabb a DIY esküvők szervezése. Ennek nem csak a költséghatékonyság, hanem a barátok és család bevonása, a közös alkotás és előkészületek öröme, majd a “kész termék” feletti közös büszkeség is jótékony velejárója. Bár maguk a Polaroid képek, a fotó nyomtatás kiadással jár, gondoljunk arra, hogy egyben a vendégek és a pár részére is maradandó, kézzelfogható és hazavihető szuveníreket készítünk! Esküvő fronton a nyomtatott kis fotók az alábbi szerepeket tölthetik be:

Eljegyzés bejelentése: Iszonyatosan helyes fotók terjednek a házasulandó párokról az interneten. Érdemes persze megtalálni a saját, egyéni megoldásokat, hogy ne egy legyünk a tucatból. Inspirációnak néhány nagyszerű kép lejjebb!

Ültetési rend: Főleg nagyobb lagzik kapcsán lehetséges, hogy a vendégek nem feltétlenül ismerik egymást. Akár a nevek is idegenül csenghetnek. Kedves és hasznos gesztus a vendégek fotóit felhasználni az ültetéshez.

Emlékkönyv: Egyre gyakoribb, hogy egy-egy esküvőn fotó sarok is felállításra kerül. A digitális verzió mellett mára a Polaroid képekhez szükséges gépeket is előszeretettel megosztja a vendégekkel az ifú pár. A frissen elkészült fotókat (egyéni, páros és csoport képeket) a násznép azonnal a szintén előkészített emlékkönyvbe ragaszthatja, és persze mellé (fölé, alá) írhatja a jókívánságait, gondolatait. Így mindenkiről megmarad egy emlék az adott napról!

  MediaMarkt tippek!
 • Az ültetési rend kapcsán kitett képeket ajándékként is kezelhetjük. Az asztalon elhelyezett kis papír képkeretekkel, személyre szóló borítékokkal és üzenetekkel sok örömet szerezhetünk a vendégeinknek. De akár “keresd a párját” játékot vagy tombolát is rendezhetünk a fotók segítségével. A képek hátára írt jelek, számok egy szórakoztató lottósorsolást is biztosíthatnak. A nyeremény mondjuk legyen egy üveg pálinka…
       

Ötlet a jövő érettségizőinek!

A gimnáziumi végzősök számára az utolsó évben több lehetőség is adódik az önkifejezésre. A szalagavató táncoktól a ballagási egyenruhákig sok téren “kitűnhet” az osztály az évfolyamból. A tabló szinte mindenhol központi kérdés, hiszen ez az a tárgy, ami akár évtizedekre is utánunk maradhat a suliban. Megtalálni a mindenki számára kényelmes konszenzust nem egyszerű. A Polaroid képek nyomtatásával készülő tabló azonban inkább tágítja a mozgásteret, mintsem szűkíti. Az osztályok egyrészt megspórolhatják a fotóst (elnézést kérünk minden, az iparágban dolgozó szakembertől) és a feszültséget, hogy na, ma kell jól kinéznem, most kell normálisan mosolyognom. A nyomtatható Insta fotókkal egységes formátumot kapunk, elég meghatározni egy alaptémát (szín, háttér, öltözék stb.) és mindenki maga választhat magáról képet. Csak szabjunk egy határidőt és adjunk meg mondjuk egy Google drive mappát. Aztán mehetnek a képek a “felhőbe”.   MediaMarkt tippek!
 • Érdemes előre eldönteni, hogy milyen háttérrel, grafikai megoldással egészítjük ki a tablót. Hiszen az ennek fényében elkészülő fotókat könnyebb lesz majd elhelyezni és komponálni.
 • Ne féljünk a 3D-től! A “csipeszes” megoldás akár egy tabló kapcsán is remek lehet! Persze nem árt üveg/plexi mögé rejteni az alkotást. De a laza, rusztikus kinézet így is garantált lesz.
 • EXTRA TIPP!!! Zseniálisan mutathatnak a spárgára felcsipeszelt képek, ha az alap koncepció a “ruhaszárító kötél”. A fotókat ezesetben érdemes úgy elkészíteni, mintha a diákok függő vizes ruhák lennének (néhányan akár fejjel lefelé lógva). Míg a nagymosást az osztályfőnök végzi. A tanárikar tagjai pedig egy-egy villanyvezetéken ülő, nézelődő madarak lehetnének…
 

Kis vállalat, giga multi? A céges buli idén legyen emlékezetes!

Miért pont a munkahelyi összejövetelek maradnának ki a jóból? Egy-egy kreatívabb kollektíva és HR részleg igazán egyedivé teheti az idei karácsonyi rendezvényt (vagy bármely más céges bulit). Az esküvőkhöz hasonlóan készíthetünk kreatív ültetési rendet, de akár más megoldások is szóbajöhetnek.   Jöjjön néhány őrüketes MediaMarkt tipp!
 • Vegyük a karácsonyt! Hát nem lenne fantasztikus egy dolgozói adventi-naptár? A munkatársak fotóinak hátuljára apró ajándékok ragaszthatók: egy papírpénz, egy sorsjegy, BKV jegy, vócser és utalvány, vagy a nagyobb ajándék (mondjuk egy tábla csoki) rejtekhelyének térképe. Nem baj, ha nem vagyunk 24-en. Lehetnek “közösségi” mezők is, ahol minden ott dolgozó kap valamit. Mennyivel jobb úgy munkába menni, hogy minden reggel, mondjuk 9-kor megnézzük a következő fotó hátulját! A képeket előzetesen egy vidám fotózáson is elkészíthetjük, vagy nyomtathatunk Insta felvételeket az adott munkaerőről. Persze csak engedéllyel!
 • Az adventi-naptár mellett a kis fotók kiváló karácsonyfadíszek is lehetnek! Ragasszuk a képeket stílusos, ünnepi papír keretre (akár felhasználva a cég arculatát, logóját) és mondjuk egy szép színes, csíkos madzagra csiptetve aggassuk fel a fára, mint egy füzért!
 • A céges bulin rendezzünk a kinyomtatott fotók segítségével tombolát. Helyezzünk ki egy nagy táblát (használjuk ki a konferencia terem adottságait és vonjuk be a mágnestáblát vagy a papír alapút). A képek már eleve felragasztva, a táblára mágnesezve is várhatják a vendégeket. De azt is játszhatjuk, hogy a lefedett nyereménymezőkre mindenki maga teszi fel a fotóját, ahová csak szeretné. A számozott helyeket pedig később egy sorsolás segítségével fedhetjük fel! A tombolán való részvételt akár tombolajegy vásárláshoz is köthetjük, melynek teljes bevételét a cég felajánlhatja egy alapítvány számára!
 • Ha játék, akkor memória! Készítsünk minden dolgozóról (vagy akár vicces, jellemző munkahelyi tárgyakról, helyszínekről) két-két fotót. Helyezzük őket a már említett táblára, ezúttal háttal kifelé. Rendezzünk memória csatát (egyénit, vagy csoportosat) és persze ne feledkezzünk meg valami nyereményről!
  Nos, mindezek csak gondolatébresztő ötletek. Óvodák, iskolák, különböző közösségek és persze egyéni felhasználók számára végtelen számú kreatív, szívet melengető és szórakoztató megoldás létezik. Csak üljünk le kicsit és gondolkodjunk. És már jönnek is az ötletek!

Kapcsolódó MediaMarkt termékek:

  POLAROID Originals OneStep 2 instant fényképezőgép – Grafit, 39 999 Ft POLAROID Snap Polaroid Snap fényképezőgép és fotónyomtató, 49 999 Ft HP Sprocket fekete hordozható fotónyomtató, 41 989 Ft FUJI FILM Instax Share SP-2 fotó nyomtató arany, 54 789 Ft 118 db Polaroid készülék és kiegészítő az online piactéren! 57 db fotónyomtatáshoz szükséges készülék és kiegészítő termék!