GoPro gyilkos a legnagyobb kínaitól

A Xiaomi egy igen átgondolt akciókamerát mutatott be az idei MWC-n.

Barcelonában épp zajlik a világ legnagyobb mobilkommunikációs kiállítása a Mobile World Congress, ahol a gyártók (kicsik és nagyok egyaránt) bemutatják mit vehetünk meg majd tőlük idén. A Xiaomi, aki épp mindenkit megvert okostelefon eladás terén saját hazájában, most nem egy újabb X colos, Y magos, Androidos készülékkel került magazinunk hasábjaira, hanem egy akciókamera miatt.

0303_yicam1

A Yi Camera természetesen, mint ahogy jónéhány Xiaomi mobil is, már létező recepten alapul, melynek neve is van: GoPro. A kialakítás és a funkciók is kísértetiesen hasonlítanak a világ legismertebb akciókamerájára, egy dolog azonban nem stimmel. A Yi kamera ugyanis 64 dollárba kerül majd a hasonló tudású GoPro Hero 3+ Silver 300 dollárjához képest.

Természetesen amitől jó a Xiaomi az itt is tetten érhető, vagyis a kellemes (bár ismerős) külső kifejezetten kellemes hardvert takar, így a 60 képkocka/mp-es FullHD felvétel, a 16 megapixeles Sony Exmor R szenzor, a 155 fokos látószög, a WiFi és Bluetooth kapcsolat egészen biztosan jó társa lesz a majdani Yi tulajoknak. A Yi kamera egyelőre Kínában lesz elérhető, de ismerve a Xiaomi globális terjeszkedési terveit, egész biztosan találkozni fogunk a Yi kamerával itthon is.

22710cookie-checkGoPro gyilkos a legnagyobb kínaitól