Teljes gőzzel a ropogós és egészséges finomságokért! Ezért kell a gőzfunkció a te sütődbe is!

Pufi, roppanós bucik. Aranybarna, hersegő felületek, zamatosabb húsok, gusztusos bőrkék. A sütőben készülhet sok jó étel. A jó sütőben azonban még többet kihozhatunk a minőségi alapanyagokból. Egy pohár víz és egy megfelelő konyhai gép elég, hogy mesterszakács szintre emeljük a sütő-tudományunkat. Szuper ételek pofon egyszerűen, egyetlen funkció bekapcsolásával. És még az “utómunka” is könnyebb lesz. Gőz-rejtelmek: most!

A modern táplálkozás alapja, hogy ételeinket úgy készítsük el, azok a lehető legegészségesebbek legyenek. Ehhez nyújt néhány gyártó, például az Electrolux is segítséget a legújabb, sütőkben használt, beépíthető gőz funkciókkal, amelyeknek hála a zöldségek valóban megőrzik a vitaminokat, miközben a készülő húsok puhábbak és szaftosabbak lesznek! És akkor még nem is említettük a steril befőtteket! Hát mi ez, ha nem win-win helyzet?

Egy pohár víz és látványos, valamint kóstolható lesz a különbség!

Először is egy a jelszó: PlusSteam funkció! És hogy mi ez? A gőzös sütők a beállított sütési funkciók kiegészítéseként a gőz segítségével képesek az ételeket finomabbá varázsolni. Ennél a funkciónál a sütőtér aljába vizet kell tölteni, amely segítségével a sült húsok ízletesebbek, a pékáru ropogósabb és lazább lesz, valamint a zöldségek párolása során sem vesznek el az értékes vitaminok.

Befőtt tartósítás pusztán a gőz erejével, vegyszerek nélkül? Igen!

A “szedd magad” szezon beköszöntével lassan előkerülnek az üres üvegek és beindul a 2018-as befőtt, lekvár és lecsó évjárat legyártása. Melyik háziasszony, vagy épp házias férfi ne akarna biztosra menni, hogy munkája gyümölcse tartósan eláll? A kemikáliák helyett jó ideje próbálunk természetes módon védekezni az esetleges penészedés ellen. Nos, a gőzfunkciós sütők ebben a műveletben is hasznunkra lehetnek. Hiper-fertőtlenítés, pusztán a hő és a víz – és persze a profi technológia – segítségével! Szavak helyett beszéljenek az itt látható videók!

A jó kenyér a jó otthon védjegye

Bár sokan igyekszünk a fehérliszt és általában véve a tésztafélék rabigájából megszabadulni, a kenyér az európai étkezési kultúra alapvető eleme. A jó minőségű, teljeskiőrlésű lisztek beszerzése mellett 100%-ig biztosak lehetünk az asztalra kerülő kenyerünk “tisztaságáról”. Már ha otthon sütjük a cipókat (bucikat, zsemléket, baguette-eket stb.).

A szervezet-barát alapanyagokon és az ízen túl a kenyér és tésztafélék esetében igenis számít a külcsíny. Na meg az állag: a roppanós kéreg és a puha belső. A házi kenyér színgazdag, fényes külsővel, ropogós héjjal és omlósan lágy belső textúrával ellenállhatatlan eleme egy-egy étkezésnek. Az itt látható videó jól megmutatja, milyen különbség keletkezhet egy-egy sütés folyamán, már ha bekapcsoljuk a gőzfunkciót. Ráadásul a tészta “keltetése” is könnyedebben zajlik.

Még a takarítás is egyszerűbb, ha árad a gőz!

Arcunk és bőrünk tisztítása is jóval egyszerűbb egy jó kis szauna vagy gőz, esetleg az otthoni, kamillás víz fölötti inhalálás után. Miért lenne más a helyzet a konyhai nagygépünk esetén? A gőzös sütők takarítása során kiválóan felhasználható a keletkezett gőz, amely leoldja, az akár évezredes szennyeződéseket is a sütő faláról. Így könnyebb tisztán tartani a sütőt, vegyszerek nélkül! Ismételnénk: VEGYSZEREK NÉLKÜL! Nagyon szeretjük!

Geek szakácsoknak és a minden iránt érdeklődőknek egy kis technológiai alapismeret…

A gőzsütőkben a hagyományos sütőprogramokon felül többféle gőzprogram is van, amely a készülékben található víztartályból adagolja a programnak megfelelő gőzmennyiséget. A gőz és a forró levegő automata programjai együttesen sokkal finomabbra készítik el az ételeket, amelyek teltebb, gazdagabb ízűek és jobb állagúak lesznek. És hogy mik ezek a funkciók, programok, beépített csodák?

  • gőz tisztítás: Alacsony hőmérsékletű, rendkívül energiatakarékos vízgőzös program,amely vegyszerek nélkül fellazítja a sütő falára égett szennyeződéseket és így könnyedén eltávolítható.
  • gőz programok, párolás: Olyan gőz sütőprogram, ami egyenletesebb,ropogósabb sütést biztosít – különösen sütemények és pékárú esetében- , illetve megőrzi a vitaminokat a zöldségek párolásánál,ami a mai egészséges táplálkozás alapfeltétele.
  • katalitikus tisztítás A sütő oldalfalán elhelyezett aktív felületű oldalpaneleken elpárolog a rácsöppenő szennyeződés, amelyek segítségével a sütő belső terét könnyebb tisztán tartani.
  • pirolitikus tisztítás: Olyan automata tisztítási program, amely felmelegíti a sütőt kb. 500 Celsius fokra és leégeti a szennyeződést a sütő belső faláról, ezzel megkönnyítve a tisztítást.
  • hőlégkeverés: A hőlégkeveréssel kiegészített sütés programok alatt az étel egyenletesebben sül meg, ezzel időt és energiát takaríthatunk meg.
  • hőlégbefúvás: A sütő forró levegőt fúj be a sütőtérbe, amely egyenletesebb hőelosztást biztosít és lehetővé válik a több szinten történő sütés.
  • sütősín: A sütősínek segítségével a tepsi kb 80%-ban kihúzható, így biztonságosabban tudjuk az ételt megnézni, kivenni, még magas hőmérséklet esetén is. Ezzel a elkerülhető a tepsi megbillenése vagy az égésveszély.

Egy gyors akció még a végére…

Electrolux PlusSteam funkciós tűzhely vagy sütő vásárlása esetén ráadasába kaphatsz egy szakácskönyvet és egy sütőformát.

Hogy kapod meg a ráadás terméket?

Regisztráld vásárlásod 2018. május 31-ig az Electrolux weboldalán található promóciós felületen, vagy a nyomtatott regisztrációs kártyán. A regisztrációhoz szükség van a vásárlást igazoló blokk vagy számla másolatára.
Az érvényes regisztrációhoz a vásárlást igazoló számla vagy blokk kiállítási dátumának a promóciós időszakba kell esnie.
Promóciós időszak: 2018. február 15. – május 18.

A tájékoztatás nem teljes körű! Vásárlás előtt kérjük tájékozódj a promóció további részleteiről és általános szerződési feltételeiről itt!

Az ajánlat 2018.02.15-től 2018.05.18-ig, de legfeljebb a készletek erejéig, valamennyi magyarországi MediaMarkt áruházban és a weboldalunkon leadott megrendelés esetén, kizárólag a promócióban részt vevő termékre érvényes. Megjelenítési, illetve adatbeviteli hibáért felelősséget nem vállalunk. A termékeket szimbolikus fotóval ábrázoltuk. Az akció más engedménnyel nem összevonható. Áraink az áfát tartalmazzák. Csak háztartásban használatos mennyiségeket szolgálunk ki.

56790cookie-checkTeljes gőzzel a ropogós és egészséges finomságokért! Ezért kell a gőzfunkció a te sütődbe is!