Holografikus megjelenítő mobilra, házilag

Bár számos nyolcvanas évekbeli sci-fi jósolta már azt, hogy mostanra mindennapossá válnak a holografikus megjelenítők, a videóbeszélgetések ilyen formájára még azért várnunk kell. Egy szimpla hologram-vetítést azonban már egy okostelefon segítségével már házilag is összeeszkábálhatunk.

holograph_01_MMM

A Mrwhosetheboss nevű YouTube csatorna nemrég tette közzé ama videóját, melyből pár lépéssel bárki összerakhat magának egy apró holo-vetítőt, különösebb anyagi ráfordítás vagy nagyfokú szakértelem nélkül is. Az házi-hologramhoz csupán egy prizmát kell összeeszkábálnunk, melyet egy klasszikus CD/DVD tok átlátszó fedlemezéből is megtehetünk, a lényeg hogy a műanyaglap elég nagy legyen ahhoz, hogy négy darab, 1, 3,5 és 6 cm-es oldalakkal rendelkező trapézt ki lehessen metszeni belőle egy tapétavágóval vagy üvegvágóval.

holograph_02_MMM

A négy kivágott lapkát tölcsér szerűen kell összeilleszteni és a szélek rögzítése után meg is van a prizmánk. A vetítéshez szükséges videóanyagot a YouTube szolgáltatja, elég csak rákeresni a “holographic video” kulcsszavakra és számos olyan találatot kapunk, melyeket a készüléken lejátszva megkapjuk az alant is látható hatást, a lényeg, hogy ezen mozgóképanyagok elindításakor prizmánk a kijelző közepére kerüljön.

holograph_04_MMM

29840cookie-checkHolografikus megjelenítő mobilra, házilag