Itt a cipőnyomtató!

Hamarosan már csak a kívánt cipő, vagy kabát terveit vásároljuk majd meg magunknak egy webshopból és egyszerűen kinyomtatjuk otthon.

3Dszines01

A 3D nyomtatás egyre fejlődik. Az egyik oldalon egyre megfizethetőbb belépő szintű modellek jelennek meg, míg a profi, ipari felhasználásra szánt gépek egyre több és jobb trükköket tudnak. A több millió forintos, ügyetlen és kevésbé hatékony gépeket ma már olyan 3D nyomtatók váltják, mint a 73 millió forintos Stratasys Objet500 Connex3, ami a világ első olyan három dimenziós nyomtatója, ami képes ragyogó színekben pompázó rugalmas anyagot is nyomtatni.

Az Objet500 Connex3 természetesen (most még) az iparnak szól, de a ruházati cégek bizony rengeteget profitálhatnak tervezési fázisban egy-egy valós és már-már teljességgel használható, hordható ruhadarab, cipő, táska, szemüveg, bármi kinyomtatásával, hogy az esetleges hibák, anyaggyengeségek, dizájn fiaskók hamar kiderüljenek. A több millió dolláros kutatás-fejlesztési programokban komoly tételt képez a prototípusgyártás, így egy felxibilis, több anyaggal, színesben is dolgozni képes 3D nyomtató komoly költségcsökkenést hozhat a cégeknek.

3Dszines02

Az Objet500 Connex3 képes átlátszó, strapabíró, színes és felxibilis alapanyaggal (ráadásul igen költséghatékonyan) dolgozni, így jelenleg ez a világ egyik legfejlettebb 3D nyomtatója. Ha nem is az elkövetkezendő években, de abszolút belátható időn belül egész biztosan minden garázsban, majd később minden nappaliban lesz egy hasonló (csak még ennél is fejlettebb) 3D nyomtató.

5600cookie-checkItt a cipőnyomtató!