Kisiskolás gyerekes szülők, figyelem: ez nektek szól!

Tudd biztonságban gyermeked! Akkor is, ha nem veled van!

Az óvoda kiszámíthatósága után az iskola már több kötelezettséggel, megoldandó helyzettel jár. Ez nemcsak a gyerekeket, de a szülőket is megviselheti: az aggódásfaktor még az arra kevésbé érzékeny szülőknél (jellemzően anyukáknál) is erősen megugorhat az elején. Jó hír, hogy egyes technikai újdonságokkal ez helyzet enyhíthető!

Gondoljunk csak bele: a gyerek új környezetbe kerül, számos új programra jár innentől, szorosabb időbeosztás szerint éli a hétköznapjait. De mi van, ha pl. a gyerek szakköre tovább tart, és szeretne szólni anyának, hogy később jöjjön érte. Olyan is előfordulhat, hogy a szülő dugóba ül, és nem tud szólni a csemetének, hogy késik, a gyerek pedig aggódik.

Adná magát a lehetőség, hogy mobiltelefont adjunk a kezébe, de ettől a legtöbb kisiskolás gyereket nevelő szülő még ódzkodik, több okból is: egyrészt mondhatja, túl korai egy kisgyereknek, nem tud rá vigyázni, elveszik, ellopják, túlságosan hozzászokik…stb.  Ezek mind reális érvek.

Másrészt a dilemma az iskolai szabályozás miatt is lehet: bár Magyarországon nincs törvény a mobilok tiltására, a szabályozás viszont lehetőséget ad arra, hogy a házirendben az iskola maga szabályozza a használatukat. A bevett gyakorlat szerint a tanórák alatt tilos bekapcsolva tartani a mobiltelefont, – ilyenkor akár ideiglenesen el is vehetik a gyerektől a készüléket, – a szünetekben viszont használhatják telefonjukat a diákok.

Nem kisebb súlyú azonban az a szülői igény sem, hogy iskolaidőben és az utáni időszakban is biztonságban akarják tudni a gyermeket. Ehhez eddig a mobil volt a legideálisabb eszköz, hogy a családtagok elérhessék egymást. Most bemutatkozik egy új, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megoldás, ami hidat jelenhet az erős szabályozás és a szülői felügyelet megoldására, ez pedig a gyerek okosóra.

Az újgenerációs eszköz, a MyKi Touch gyerek okosóra megadja a függetlenség érzetét a gyereknek, miközben biztosítja, hogy a szülők a távol lévő gyermekükön is rajta tarthassák szemüket egy ingyenesen letölthető mobilapplikáció segítségével. Az órába GPS technológia van beépítve, amely 5 másodpercenként frissíti az információt a gyermek tartózkodási helyéről.

Az órában riasztó rendszer is található: a szülők létrehozhatnak különböző “biztonsági zónákat” azokból a szokásos útvonalakból, amerre a gyermekük rendszeresen közlekedik. A riasztó funkció akkor lép életbe, ha pl. gyermeknek reggel 8 óra és 16 óra között az iskolában kellene lennie, de ő mégsem ott tartózkodik: ilyenkor az óra értesítést küld a szülőknek.

 

 

Az okos beállításokon keresztül a szülők arról is értesülhetnek, ha a gyermek a megszokottnál nagyobb sebességgel közlekedik, vagy ha leveszi magáról az órát.

A MyKi Touch óra telefonkönyvéből 18 szám hívható, melyeket kizárólag a szülő állíthat be és adhat az eszközhöz a MyKi Watch alkalmazás segítségével, így a gyermek – nem mellesleg a menő – óra segítségével fel is hívhatja szüleit. A telefonos alkalmazásból a szülő hang- és szöveges üzeneteket küldhet az órára, ill. hangüzeneteket fogadhat a készülékről. Jó tudni, hogy a gyermek biztonsága érdekében az órát csak a szülő által előre beállított számok hívhatják!

 

Ezen felül az okosóra egy SOS gombbal is rendelkezik, hogy a gyermek jelezni tudjon a szülőknek vészhelyzet esetén. Az SOS gomb megnyomása után az óra automatikusan elkezdeni hívni az előre beállított, vészhelyzetben hívható telefonszámokat.

 

 

A teméket a MediaMarkt áruházakban vásárolhatod meg, vagy a webáruházban: MyKi Touch gyerek okosóra

Ne feledjük: az intézmények egyénileg szabályozhatják a mobileszközök használatát, vásárlás előtt érdemes egyeztetni az iskolával, lesz-e lehetősége gyermekünkek napközben az órát viselni, szükség esetén pedig használni is.