Érzéki világot kínál az LG a hőségben!
Lásd, halld, szagold, tapintsd, ízleld! Ki ne vágyna roppanós frissességre, mennyei, nyári illatokra? És persze egészséges életmódra! Mert hogy a frissen tartott élelmiszerek nem csak a látvány vagy épp a hűtőbeli szagok miatt fontos. A táplálkozás életfontosságú jellege kapcsán is érdemes a minőségre és a frissességre fókuszálni. Az LG alulfagyasztós hűtői több technológiai vívmányt latba vetve vigyáznak a fogyasztóra és a fogyasztandó termékekre. Az pedig, hogy a korszerű megoldásoknak hála a látvány és az illat is csábító, biztos, hogy hatalmas segítség a helyes táplálkozás terén.Lineráis is és inverter is: mit tud az LG Lineáris Inverter kompresszora?
Az LG Lineáris Inverter kompresszora a hőmérsékletingadozások csökkentésével észrevehetően segít tovább megőrizni a hűtőben tárolt termékek frissességét és ízét. A készülék belsejében lévő extra szellőzőnyílások ugyanis segítenek fenntartani az állandó hőmérsékletet, ezzel biztosítva akár 32%-kal gyorsabb és egyenletesebb hűtést a teljes hűtőtérben. Mindez persze nem csak a látvány, de az aromák és ízek terén is különbséget jelent. Persze ahhoz, hogy az ételeink a lehető legtovább frissek maradjanak, tudnunk kell, minek hol a helye! Ebben is segít a cég, az LG alulfagyasztós hűtői megjelenése kapcsán ugyanis összeállított egy “kisokost” minden tudatos fogyasztó számára, amellyel nem csak a magunk, de a Föld életét is jobbá tehetjük…Mit hova? A NatureFRESH technológia ünnepe!
Függetlenül attól, hogy valaki húsfogyasztó, vegetáriánus, vegán, esetleg pescatarian étrendet követ, jó eséllyel sokféle élelmiszert fogyaszt. Az LG alulfagyasztós hűtői legújabb, NatureFRESH technológiát alkalmazó készülékeinek bevezetését azzal szerette volna megünnepelni, hogy eligazítja a fogyasztókat a helyes tárolással kapcsolatos legfontosabb kérdésekben. Ezeket mi a MediaMarktnál pontokba szedtük, hogy még könnyebb legyen az eligazodás!Első lépés: mi kerüljön be és mi ne a hűtőbe?
A tojás minden dilemma alapja. Magyarországon az élelmiszer áruházak hűtőben kínálják a tojást, más európai országokban azonban minden nem előírás. Az 1900-as évek előtt a tojásokat nem hűtötték, valljuk be, nem is igen volt hol, nemes egyszerűséggel a hűvösebb kamrában, vagy a pincében tárolták, esetleg szobahőmérsékleten tartották a csirkék ajándékait. A XX. század elején aztán bekövetkezett egy tömeges Angliában, melynek nyomán elkezdték mosni a tojások héját. Mindez azonban nemcsak a kórokozókat, hanem a tojás természetes védőrétegét is eltávolította az élelmiszerről, így végül a baktériumok még könnyebben keresztül jutottak a héjon. Az ideális megoldásnak ezután a tojások hűtése látszott, hiszen a hideg köztudottan és bizonyítottan lelassítja a kórokozók szaporodását. Így kezdődött a tojások hűtésének időszaka. A kutatások azonban megoszlanak a téren, egy közös nevező azonban akad: élelmiszerbiztonsági szempontból a tojás esetében fontosabb az állandó hőmérséklet, mint a hűtés. Tehát a hőmérsékletváltozás a lehető legrosszabb, ami a tojással történhet. Így ha a nagy bevásárlás után a felhevült kocsiban szállított tojást azonnal “hűvösre tesszük”, inkább ártunk a terméknek, mintsem használnánk. Emellett nagyon gyakori megoldás, hogy a tojásokat a fogyasztók a hűtők ajtajába teszik, ahol leginkább ingadozik a hűtőszekrény hőmérséklete. Ez a módszer tehát alapvetően nem ideális, az LG alulfagyasztós hűtő a DoorCooling+ technológiájának köszönhetően azonban mindenhol egyenletes és gyors hűtést biztosítanak az élelmiszereinknek, így akinek profi készüléke van, nem árthat a tojásoknak.Nagyanyáink tippje: Egy gyors tojás teszttel mindig ellenőrizheted a tojások frissességét, csak tedd bele egy pohár vízbe a kiszemelt darabot és nézd meg, mi történik. Ha a tojás lesüllyed a pohár aljára, minden rendben van. Ha azonban felúszik a felszínre, búcsút mondhatsz a rántotta alapanyagnak. MediaMarkt pro tip: A már étkezés kapcsán gyanús tojások még mindig hasznosak lehetnek a háztartásban. Ha a felütött darabnak nincs szaga, nincs elszíneződve, magas A-vitamin tartalmát még kiaknázhatod. Haj és bőrpakolásnak a kevésbé friss, de még meg nem zápult tojások tökéletesek lehetnek! A héjat mosd el, szárítsd ki, majd komposztáld, és a kerted, balkon ládád örökké hálás lesz érte!A tojás mellett a könnyen romló élelmiszereket, mint például a húst és a halat természetesen a hűtőben kell tárolni. Viszont a paradicsom, a hagyma és más hasonló zöldségek a konyhaszekrényben is tarthatók. Emellett egyes gyümölcsök – például az avokádó, az alma, a banán, a citrom és a bogyós gyümölcsök – íze és állaga megváltozhat a hűtőszekrényben. Érdemes tehát előre átgondolni, hogy mikor szeretnénk őket elfogyasztani, és így kell-e őket hűteni egyáltalán. A kenyér szintén sokak számára dilemma, illetve tévhit. A pékáru – megfelelő tárolás esetén – ugyanis boldogan eláll a konyhapulton is.
MediaMarkt pro tip: Tegyük a kenyeret jénaiba, vagy ami még jobb, Pataki tálba és a frissesség szavatolt, a penész távol marad!