Frissesség dömping és lehengerlő videók: megérkeztek az új LG alulfagyasztós hűtők! Az LG hűtőgépek új korához vadonatúj szpotok és roppanós reklámok is dukálnak. Bemutatjuk a nyár “leghűsebb” és legvonzóbb termékét, amelyhez az LG sok hasznos információval is készült!   

Érzéki világot kínál az LG a hőségben!

  Lásd, halld, szagold, tapintsd, ízleld! Ki ne vágyna roppanós frissességre, mennyei, nyári illatokra? És persze egészséges életmódra! Mert hogy a frissen tartott élelmiszerek nem csak a látvány vagy épp a hűtőbeli szagok miatt fontos. A táplálkozás életfontosságú jellege kapcsán is érdemes a minőségre és a frissességre fókuszálni. Az LG alulfagyasztós hűtői több technológiai vívmányt latba vetve vigyáznak a fogyasztóra és a fogyasztandó termékekre. Az pedig, hogy a korszerű megoldásoknak hála a látvány és az illat is csábító, biztos, hogy hatalmas segítség a helyes táplálkozás terén.

Lineráis is és inverter is: mit tud az LG Lineáris Inverter kompresszora?

  Az LG Lineáris Inverter kompresszora a hőmérsékletingadozások csökkentésével észrevehetően segít tovább megőrizni a hűtőben tárolt termékek frissességét és ízét. A készülék belsejében lévő extra szellőzőnyílások ugyanis  segítenek fenntartani az állandó hőmérsékletet, ezzel biztosítva akár 32%-kal gyorsabb és egyenletesebb hűtést a teljes hűtőtérben. Mindez persze nem csak a látvány, de az aromák és ízek terén is különbséget jelent. Persze ahhoz, hogy az ételeink a lehető legtovább frissek maradjanak, tudnunk kell, minek hol a helye! Ebben is segít a cég, az LG alulfagyasztós hűtői megjelenése kapcsán ugyanis összeállított egy “kisokost” minden tudatos fogyasztó számára, amellyel nem csak a magunk, de a Föld életét is jobbá tehetjük…  

Mit hova? A NatureFRESH technológia ünnepe!

  Függetlenül attól, hogy valaki húsfogyasztó, vegetáriánus, vegán, esetleg pescatarian étrendet követ, jó eséllyel sokféle élelmiszert fogyaszt. Az LG alulfagyasztós hűtői legújabb, NatureFRESH technológiát alkalmazó készülékeinek bevezetését azzal szerette volna megünnepelni, hogy eligazítja a fogyasztókat a helyes tárolással kapcsolatos  legfontosabb kérdésekben. Ezeket mi a MediaMarktnál pontokba szedtük, hogy még könnyebb legyen az eligazodás!  

Első lépés: mi kerüljön be és mi ne a hűtőbe?

  A tojás minden dilemma alapja. Magyarországon az élelmiszer áruházak hűtőben kínálják a tojást, más európai országokban azonban minden nem előírás. Az 1900-as évek előtt a tojásokat nem hűtötték, valljuk be, nem is igen volt hol, nemes egyszerűséggel a hűvösebb kamrában, vagy a pincében tárolták, esetleg szobahőmérsékleten tartották a csirkék ajándékait. A XX. század elején aztán bekövetkezett egy tömeges Angliában, melynek nyomán elkezdték mosni a tojások héját. Mindez azonban nemcsak a kórokozókat, hanem a tojás természetes védőrétegét is eltávolította az élelmiszerről, így végül a baktériumok még könnyebben keresztül jutottak a héjon. Az ideális megoldásnak ezután a tojások hűtése látszott, hiszen a hideg köztudottan és bizonyítottan lelassítja a kórokozók szaporodását. Így kezdődött a tojások hűtésének időszaka.  A kutatások azonban megoszlanak a téren, egy közös nevező azonban akad: élelmiszerbiztonsági szempontból a tojás esetében fontosabb az állandó hőmérséklet, mint a hűtés. Tehát a hőmérsékletváltozás a lehető legrosszabb, ami a tojással történhet. Így ha a nagy bevásárlás után a felhevült kocsiban szállított tojást azonnal “hűvösre tesszük”, inkább ártunk a terméknek, mintsem használnánk. Emellett nagyon gyakori megoldás, hogy a tojásokat a fogyasztók a hűtők ajtajába teszik, ahol leginkább ingadozik a hűtőszekrény hőmérséklete. Ez a módszer tehát alapvetően nem ideális,  az LG alulfagyasztós hűtő a DoorCooling+ technológiájának köszönhetően azonban mindenhol egyenletes és gyors hűtést biztosítanak az élelmiszereinknek, így akinek profi készüléke van, nem árthat a tojásoknak.
Nagyanyáink tippje: Egy gyors tojás teszttel mindig ellenőrizheted a tojások frissességét, csak tedd bele egy pohár vízbe a kiszemelt darabot és nézd meg, mi történik. Ha a tojás lesüllyed a pohár aljára, minden rendben van. Ha azonban felúszik a felszínre, búcsút mondhatsz a rántotta alapanyagnak.  MediaMarkt pro tip: A már étkezés kapcsán gyanús tojások még mindig hasznosak lehetnek a háztartásban. Ha a felütött darabnak nincs szaga, nincs elszíneződve, magas A-vitamin tartalmát még kiaknázhatod. Haj és bőrpakolásnak a kevésbé friss, de még meg nem zápult tojások tökéletesek lehetnek! A héjat mosd el, szárítsd ki, majd komposztáld, és a kerted, balkon ládád örökké hálás lesz érte!
  A tojás mellett a könnyen romló élelmiszereket, mint például a húst és a halat természetesen a hűtőben kell tárolni. Viszont a paradicsom, a hagyma és más hasonló zöldségek a konyhaszekrényben is tarthatók. Emellett egyes gyümölcsök – például az avokádó, az alma, a banán, a citrom és a bogyós gyümölcsök – íze és állaga megváltozhat a hűtőszekrényben. Érdemes tehát előre átgondolni, hogy mikor szeretnénk őket elfogyasztani, és így kell-e őket hűteni egyáltalán. A kenyér szintén sokak számára dilemma, illetve tévhit. A pékáru – megfelelő tárolás esetén – ugyanis boldogan eláll a konyhapulton is.   
MediaMarkt pro tip: Tegyük a kenyeret jénaiba, vagy ami még jobb, Pataki tálba és a frissesség szavatolt, a penész távol marad!
 

Milyen hőmérsékletre állítsam a hűtőszekrényt?

Az egymillió dolláros kérdés! Ahhoz, hogy ételeink frissek és biztonságosan fogyaszthatóak maradjanak, az LG azt javasolja, hogy a hűtőszekrény hőmérsékletét 4°C-ra, vagy kissé alacsonyabb hőfokra állítsuk. Ha a készülék túl meleg, a hús és a hal könnyen megromlik, ha pedig túl hideg, a zöldségek és a gyümölcsök egyszerűen meg fagynak a zöldségtároló fiókban. Sok hűtőszekrény esetén igen nehézkes egyenletes hőmérsékletet elérni. Az LG alulfagyasztós hűtőiben a NatureFRESH funkciónak hála azonban ez már gyerekjáték, hiszen a LINEARCooling technológia pontosan és egyenletesen tartja a hőmérsékletet a hűtőszekrény egészében, azaz a hőmérséklet folyamatosan fél fokos pontossággal egyezik a beállítottakhoz képest. Az olyan ételeket – mint például a steaket, halat vagy a kényesebb zöldségeket –, amelyeket a többi élelmiszertől eltérő hőmérsékleten szeretnénk tárolni, egyszerűen helyezzük a Fresh Converterrel ellátott rekeszbe, amelyben az optimális hőmérséklet külön beállítható!  

Melyik étel hová kerüljön? 

Élelmiszer-biztonsági szempontból fontos, hogy a hűtőszekrényben mindent a megfelelő helyen tároljunk. Ennek megfelelően a húst és a halat az alsó polcon érdemes tartani, ahonnan a húslé nem csöpöghet rá más élelmiszerekre. A tejtermékeket – például a tejet és a sajtokat –a középső polcra érdemes rakni, miközben a zöldségek tovább maradnak frissek a hűtőszekrény legmagasabb páratartalmú rekeszében. Ezzel szemben a gyümölcsöknek alacsonyabb páratartalomra van szükségük. És ha már páratartalom: az LG Fresh Balancer technológiájának köszönhetően az is egyszerűen szabályozható! A készételek tárolására a felső polc a legjobb választás. Ennek egy egyszerű, hétköznapi előnye, hogy a kisebb fogyasztók (ld. a folyton éhes gyerekeink) nem érik el a nehezebb, lefedett tálakat, tárolókat, így magukra rántani sem tudják az ételt. Végül pedig jöjjön a hűtőajtó: ennek polcai tökéletesek a szószok – a ketchup, a majonéz, a mustár és egyéb ételízesítők – számára.   

Hogyan tároljam az ételt a hűtőben?

Az már önmagába véve jó dolog, ha tudjuk, az ételeket hová kell tenni. De azzal is érdemes tisztában lenni, hogy az élelmiszereket hogyan tároljuk. A jól rendezett hűtőszekrényben a hideg levegő egyenletesebben tud áramolni, ezért az ételek is tovább maradnak frissek. Nem utolsó sorban pedig jelentősen megkönnyíti az életünket, ha tudjuk, mi hol van. Egy elegáns LG alulfagyasztós hűtőihez amúgy sem illik a káosz… Amíg a zöldség és a gyümölcs frissen tartható a zöldségtároló fiókban, érdemes elgondolkodni azon, hogy a húst, a halat, a tejtermékeket és akár az ételmaradékokat is átlátszó tárolódobozban tároljuk. Amikor nagyobb ételeket vagy edényeket kell berakni a hűtőbe, az LG NatureFRESH alulfagyasztós hűtőszekrényeinek összecsukható polca biztosítja a szükséges helyet, amely nem csak felezhető, de felhajtható is. Az ötrekeszes bortároló pedig ugyebár jól jöhet egy nyári összejövetel szervezésekor…  

Hogyan csökkentsem minimálisra az élelmiszer-hulladékot?

  Egy 2018-as mérés alapján csak az  Európai Unió évente mintegy 88 millió tonna élelmiszerhulladékot termel, melynek értéke megközelíti a 143 milliárd eurót, azaz a közel 45 milliárd forintot. És csak az EU! És ez még csak a jéghegy csúcsa, a Boston Consulting Group (BCG) friss tanulmánya szerint ugyanis 2030-ra az évente kidobott élelmiszer mennyisége elérheti a 2,1 milliárd tonnát. Vagyis másodpercenként 66 tonna étel fog veszendőbe menni a jövőben. Ez pedig nem csak önmagában a pazarlás ténye miatt veszélyes. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint ugyanis az élelmiszerpazarlás és az ételek kidobása miatt kerül a légkörbe az övegházhatású gázok 8%-a! Mindezek – és persze a pénztárcánk – fényében nagyon fontos, hogy mikro szinten mindannyian odafigyeljünk a témára.  Az első és legfontosabb, hogy ne vásároljunk túl sokat semmiből. Könnyű túlbecsülni, hogy mennyi ételre lesz ténylegesen szükség, mégis ezt a problémát lehet a legegyszerűbben megoldani. Akció ide vagy oda, muszáj átgondoltan betárazni a készleteket. Bevásárlás előtt mindig érdemes benézni a hűtőbe, és leírni, mire lesz szükségünk a következő héten. Ebben semmi bonyolult nincs, mégis rengeteget számít! Az élelmiszer-hulladék minimálisra csökkentése annál hatékonyabb lehet, minél előbb hűtőbe tesszük az ételeket. Az expressz hűtési funkcióval a gyors és erős légáramlás azonnal lehűti az újonnan hozzáadott ételeket. Az LG Smart ThinQ alkalmazásával ezt a funkciót okostelefonunk segítségével akár már az üzletből hazafelé tartva is bekapcsolhatjuk wifi funkciós LG alulfagyasztós hűtőnkön, előre felkészítve a készüléket az új ételek érkezésére.  

És egy kis borzongás: Hogyan tároljam az ételt a fagyasztóban?

Igazi rémálommá válhat, amikor a telepakolt fagyasztófiókban keresünk valamit. Miközben az is bosszantó, amikor mindent ki-, majd vissza kell pakolni, miután megtaláltuk a keresett dolgot. Ahogy a hűtő részben, úgy a fagyasztóban is a rend jelenti a probléma megoldását. Címkézés, szisztéma (balra a szárnyas, jobbra a lecsó), átlátszó tárolók: mind-mind hasznosak a rendszerezésben és tárolásban. Ugye milyen egyszerű a kényelmes, mégis egészséges és tudatos élet? Hiába: „Life’s Good!”, az élet bizony jó!      

Kapcsolódó MediaMarkt termékek: 

LG GBB61PZJZN No Frost kombinált hűtőszekrény, 159 899 Ft LG GBB61SWJZN No Frost kombinált hűtőszekrény, 139 416 Ft LG GBB62PZGFN No Frost kombinált hűtőszekrény, 178 739 Ft LG GBB71PZDFN No Frost kombinált hűtőszekrény, 184 999 Ft LG GBB72SADFN No Frost kombinált hűtőszekrény, 231 999 Ft LG GBF61PZJZN No Frost kombinált hűtőszekrény, 179 899 Ft