Érzéki világot kínál az LG a hőségben!

Lineráis is és inverter is: mit tud az LG Lineáris Inverter kompresszora?

Mit hova? A NatureFRESH technológia ünnepe!
Függetlenül attól, hogy valaki húsfogyasztó, vegetáriánus, vegán, esetleg pescatarian étrendet követ, jó eséllyel sokféle élelmiszert fogyaszt. Az LG alulfagyasztós hűtői legújabb, NatureFRESH technológiát alkalmazó készülékeinek bevezetését azzal szerette volna megünnepelni, hogy eligazítja a fogyasztókat a helyes tárolással kapcsolatos legfontosabb kérdésekben. Ezeket mi a MediaMarktnál pontokba szedtük, hogy még könnyebb legyen az eligazodás!Első lépés: mi kerüljön be és mi ne a hűtőbe?

Nagyanyáink tippje: Egy gyors tojás teszttel mindig ellenőrizheted a tojások frissességét, csak tedd bele egy pohár vízbe a kiszemelt darabot és nézd meg, mi történik. Ha a tojás lesüllyed a pohár aljára, minden rendben van. Ha azonban felúszik a felszínre, búcsút mondhatsz a rántotta alapanyagnak. MediaMarkt pro tip: A már étkezés kapcsán gyanús tojások még mindig hasznosak lehetnek a háztartásban. Ha a felütött darabnak nincs szaga, nincs elszíneződve, magas A-vitamin tartalmát még kiaknázhatod. Haj és bőrpakolásnak a kevésbé friss, de még meg nem zápult tojások tökéletesek lehetnek! A héjat mosd el, szárítsd ki, majd komposztáld, és a kerted, balkon ládád örökké hálás lesz érte!A tojás mellett a könnyen romló élelmiszereket, mint például a húst és a halat természetesen a hűtőben kell tárolni. Viszont a paradicsom, a hagyma és más hasonló zöldségek a konyhaszekrényben is tarthatók. Emellett egyes gyümölcsök – például az avokádó, az alma, a banán, a citrom és a bogyós gyümölcsök – íze és állaga megváltozhat a hűtőszekrényben. Érdemes tehát előre átgondolni, hogy mikor szeretnénk őket elfogyasztani, és így kell-e őket hűteni egyáltalán. A kenyér szintén sokak számára dilemma, illetve tévhit. A pékáru – megfelelő tárolás esetén – ugyanis boldogan eláll a konyhapulton is.
MediaMarkt pro tip: Tegyük a kenyeret jénaiba, vagy ami még jobb, Pataki tálba és a frissesség szavatolt, a penész távol marad!
Milyen hőmérsékletre állítsam a hűtőszekrényt?
Az egymillió dolláros kérdés! Ahhoz, hogy ételeink frissek és biztonságosan fogyaszthatóak maradjanak, az LG azt javasolja, hogy a hűtőszekrény hőmérsékletét 4°C-ra, vagy kissé alacsonyabb hőfokra állítsuk. Ha a készülék túl meleg, a hús és a hal könnyen megromlik, ha pedig túl hideg, a zöldségek és a gyümölcsök egyszerűen meg fagynak a zöldségtároló fiókban. Sok hűtőszekrény esetén igen nehézkes egyenletes hőmérsékletet elérni. Az LG alulfagyasztós hűtőiben a NatureFRESH funkciónak hála azonban ez már gyerekjáték, hiszen a LINEARCooling technológia pontosan és egyenletesen tartja a hőmérsékletet a hűtőszekrény egészében, azaz a hőmérséklet folyamatosan fél fokos pontossággal egyezik a beállítottakhoz képest. Az olyan ételeket – mint például a steaket, halat vagy a kényesebb zöldségeket –, amelyeket a többi élelmiszertől eltérő hőmérsékleten szeretnénk tárolni, egyszerűen helyezzük a Fresh Converterrel ellátott rekeszbe, amelyben az optimális hőmérséklet külön beállítható!Melyik étel hová kerüljön?

Hogyan tároljam az ételt a hűtőben?
Az már önmagába véve jó dolog, ha tudjuk, az ételeket hová kell tenni. De azzal is érdemes tisztában lenni, hogy az élelmiszereket hogyan tároljuk. A jól rendezett hűtőszekrényben a hideg levegő egyenletesebben tud áramolni, ezért az ételek is tovább maradnak frissek. Nem utolsó sorban pedig jelentősen megkönnyíti az életünket, ha tudjuk, mi hol van. Egy elegáns LG alulfagyasztós hűtőihez amúgy sem illik a káosz… Amíg a zöldség és a gyümölcs frissen tartható a zöldségtároló fiókban, érdemes elgondolkodni azon, hogy a húst, a halat, a tejtermékeket és akár az ételmaradékokat is átlátszó tárolódobozban tároljuk. Amikor nagyobb ételeket vagy edényeket kell berakni a hűtőbe, az LG NatureFRESH alulfagyasztós hűtőszekrényeinek összecsukható polca biztosítja a szükséges helyet, amely nem csak felezhető, de felhajtható is. Az ötrekeszes bortároló pedig ugyebár jól jöhet egy nyári összejövetel szervezésekor…Hogyan csökkentsem minimálisra az élelmiszer-hulladékot?
Egy 2018-as mérés alapján csak az Európai Unió évente mintegy 88 millió tonna élelmiszerhulladékot termel, melynek értéke megközelíti a 143 milliárd eurót, azaz a közel 45 milliárd forintot. És csak az EU! És ez még csak a jéghegy csúcsa, a Boston Consulting Group (BCG) friss tanulmánya szerint ugyanis 2030-ra az évente kidobott élelmiszer mennyisége elérheti a 2,1 milliárd tonnát. Vagyis másodpercenként 66 tonna étel fog veszendőbe menni a jövőben. Ez pedig nem csak önmagában a pazarlás ténye miatt veszélyes. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint ugyanis az élelmiszerpazarlás és az ételek kidobása miatt kerül a légkörbe az övegházhatású gázok 8%-a! Mindezek – és persze a pénztárcánk – fényében nagyon fontos, hogy mikro szinten mindannyian odafigyeljünk a témára. Az első és legfontosabb, hogy ne vásároljunk túl sokat semmiből. Könnyű túlbecsülni, hogy mennyi ételre lesz ténylegesen szükség, mégis ezt a problémát lehet a legegyszerűbben megoldani. Akció ide vagy oda, muszáj átgondoltan betárazni a készleteket. Bevásárlás előtt mindig érdemes benézni a hűtőbe, és leírni, mire lesz szükségünk a következő héten. Ebben semmi bonyolult nincs, mégis rengeteget számít! Az élelmiszer-hulladék minimálisra csökkentése annál hatékonyabb lehet, minél előbb hűtőbe tesszük az ételeket. Az expressz hűtési funkcióval a gyors és erős légáramlás azonnal lehűti az újonnan hozzáadott ételeket. Az LG Smart ThinQ alkalmazásával ezt a funkciót okostelefonunk segítségével akár már az üzletből hazafelé tartva is bekapcsolhatjuk wifi funkciós LG alulfagyasztós hűtőnkön, előre felkészítve a készüléket az új ételek érkezésére.És egy kis borzongás: Hogyan tároljam az ételt a fagyasztóban?
