MENETRÖGZÍTŐ KAMERÁK

Elénk vágott valaki az úton? Szabálytalanul lépett le a gyalogos, akit majdnem elütöttünk? Megpróbálták elvontatni az autónkat? Ilyen esetekben eddig nehéz dolognak számított az esetek bizonyítása, ma viszont egy kifejezetten autókba tervezett termékkategória pont az ilyen alkalmakkor jöhet igazán jól.

A sportkamerák egyik speciális változata mára alanyi jogon is önálló kategóriává nőtte ki magát. Autózás (vagy motorozás) közben ugyanis nagyon hasznos lehet, ha folyamatosan, automatikusan rögzítjük az előttünk történteket, a forgalmat és az esetlegesen előforduló baleseteket és egyéb eseményeket.

SJCAM SJ Dash autós menetrögzítő kamera

Az ilyen kamerákat könnyen rögzíthetjük a szélvédő mögé, a felvételeket pedig manuálisan indíthatjuk az út elején, vagy automatikusan indulnak el mozgásérzékelésre, vagy épp a gyújtás ráadásakor.

A videók folyamatosan rögzülnek, és automatikusan felül is írják a régebbi felvételeket, ha azok eseménytelenül telnek. Ha viszont bármi történik út közben, amit szeretnénk megőrizni, az adott videórészletet megjelölhetjük, átmásolhatjuk, hogy megmaradjon későbbre.

Igazán jó választásnak azok a kamerák bizonyulhatnak, amelyek egyrészt nagy felbontásúak, így később jobban kivehetők a felvételeken a rendszámok, apróbb részletek, arcok. Másrészt jó, ha minél nagyobb látószöget fog be a lencse, így nem csak a közvetlenül előttünk történteket, hanem szélesebb környezetünket is rögzíteni tudjuk. Végül érdemes azt is megnézni, mennyire érzékeny a kamera, van-e például éjszakai, gyenge fényviszonyok között is értékelhető felvételt készítő üzemmódja.

Ismerkedj meg a termékekkel

ITOTAL CM2809E autós fedélzeti kamera

Megvennéd? Kattints ide!

PRESTIGIO RoadRunner 560 GPS menetrögzítő kamera

Megvennéd? Kattints ide!

CONCORDE RoadCam HD 70 menetrögzítő kamera

Megvennéd? Kattints ide!

XIAOMI YI autóskamera szürke

Megvennéd? Kattints ide!

SJCAM SJ Dash autós menetrögzítő kamera

Megvennéd? Kattints ide!