Bár videót rögzíthetünk mobiltelefonnal vagy kompakt fényképezőgéppel is, a videókamerák kora még egyáltalán nem járt le, sőt! A mobilos videók gyakran elmosódottak vagy más minőségi problémákkal küszködnek, míg a nagyobb lencsékkel, különleges szenzorokkal kifejlesztett videókamerákat egyértelműen a mozgóképek legszínvonalasabb rögzítésére találták ki. Még egy olyan fontos terület van, amiben a videókamerák jobbak, mint a videózásra képes fényképezőgépek: ez pedig a felvétel ideje. Míg a fotózásra kihegyezett eszközökben egyszerre 15 vagy maximum 30 perces kisfilmek készülhetnek, a videókamerákkal nem kell félni attól, hogy egy sportmérkőzés, színházi előadás vagy esküvő legfontosabb pillanatainál szakad meg a rögzítés menete, hogy aztán újra kelljen indítanunk a felvételt.
SONY HDR-CX405 videókamera
A magas szintű képstabilizálás gondoskodik róla, hogy akkor se mozduljon be a kép, ha a készülék felvétel közben a használó remegő keze vagy egyéb körülmények miatt rázkódásnak van kitéve

Több modell rendelkezik képstabilizátorral is, amely a kézremegésből vagy gyors mozgásokból eredő rázkódást igyekszik kiküszöbölni.

Szintén a videós felhasználást segíti, hogy a videókamerákon sokkal érzékenyebben működik a zoom, mint a fényképezőgépeken. Akár a filmkészítés közben is ráközelíthetünk a témára, egyes modellek esetében nyomásérzékeny gombok segítségével gyorsabban vagy lassabban, hogy a néző később ne azt érezze, hogy „beszippantja” a felvétel.
A videókamerákat eleve máshogy tartjuk használat közben, mint a fényképezőgépeket vagy mobilokat, és sokat segít a tökéletes felvételek készítésében az is, hogy a nagy kijelzőket bármilyen pozícióban magunk felé fordíthatjuk. A videókamerák akkumulátora szintén a folyamatos használatot segíti, így nem fordulhat elő, hogy egy tökéletes felvételt meg kell szakítanunk azért, hogy akkut cseréljünk a merülő eszközben.

Ismerkedj meg a termékekkel

SONY HDR-CX405 fekete videokamera

SONY HDR-CX405 fekete videokamera

További videokamerák

PANASONIC HC-V380EP-K videokamera

PANASONIC HC-V380EP-K videokamera

További videokamerák

CANON Legria HF R806 videokamera, fehér + táska + 8GB SD kártya

CANON Legria HF R806 videokamera, fehér + táska + 8GB SD kártya

További videokamerák