Ha a sok egyen-fotó, általános és átlagos beállítás, unalomig ismert automata fényképezési mód után szeretnénk sokkal egyénibb képeket készíteni, a cserélhető objektíves tükörnélküli fényképezőgépek minőségi szintlépést jelentenek, ráadásul úgy, hogy közben nem kell teljesen újratanulnunk a fotózás mikéntjét és egy ismeretlen gép bonyolult rigolyáihoz hozzászoknunk. A tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépek belépő kategóriája úgy sokkal több a kompaktoknál, hogy legtöbb csak a gépek tudásában és az általuk elérhető lehetőségekben láthatjuk a fejlődést, a kezelés és a méret viszont még mindig nagyon barátságos szinten marad. Tehát nem szükséges csak azért egy óriási és bonyolult tükörreflexes gépet (DSLR-t) venni, hogy részletesebb, az egyéniségünknek, látásmódunknak jobban megfelelő fotókat készíthessünk. A méretnél maradva, a MILC-ek belső felépítése miatt az elérhető objektívek is legtöbb esetben kisebbek, mint a tükörreflexesek által használtak. Kézzelfogható előnye ezen optikáknak, hogy a kis méretükhöz ugyanolyan jó, vagy akár jobb fényerő társulhat, mint egy hasonló gyújtótávolságú SLR objektívhez.A cserélhető objektív pedig egyáltalán nem kényelmetlen, hiszen nem kell állandóan cserélgetnünk. Akár egyetlen objektívvel is megelégedhetünk, közben viszontvégig elérhető marad az objektívcsere adta szabadság. Az a szabadság, hogy ha pénztárcánk vagy lehetőségeink megengedik, egy adott feladatra mindig az elérhető legjobb objektívet használhassuk. Közelképekhez makró optikát, állat- vagy sportfotóhoz telét, portréhoz nagy fényerejű kistelét, kreatív ötleteinkhez pedig különleges objektívek tucatjait, például halszem- vagy 3D-objektívet.
CANON EOS M100 MILC fényképezőgép, fekete + EF-M 15-45 mm IS STM + EH31FJ tok + 16GB SD kártya
CANON EOS M100 MILC fényképezőgép, fekete + EF-M 15-45 mm IS STM + EH31FJ tok + 16GB SD kártya

A belépő szintű tükör nélküli, cserélhető objektíves gépeknél a méret mellett a kezelhetőség is nagy előny:

ezek a modellek vezérlés terén a kompakt gépekből „nőttek ki”, tehát megtalálhatjuk rajtuk az összes olyan kényelmi funkciót, amit a kisebb kamerákon, vagy akár a mobilos fotózás közben megszokhattunk. Az automatikus élességállítás, a digitálisan vezérelhető zoom, az érintőkijelzőn meghatározható fókuszterület mind olyasmi, amit már jól ismerünk.
Emellett viszont már a gépváz is sokkal többet kínál a kompakt modellek tudásánál. Eleve a nagyobb érzékelő nagyobb pixeleket, és így jobb képminőséget jelent, főként a kisebb képzaj és a nagyobb dinamikatartomány terén láthatunk nagy előrelépést a MILC-ekkel készült képeken. Ennél a géptípusnál már alap a nagyfelbontású videók készítése is, gyakran többféle formátumban és képfrissítés mellett, miközben itt is elérhető a gyors, kontraszt alapú élességállítás és az objektívről is vezérelhető kézi fókusz. A MILC tehát sokkal többet ad a kompakt fényképezőgépeknél, mégis barátságosan és egyszerűen teszi: aztán pedig ki tudja, ha az összes funkcióját megismerjük, mikor támad kedvünk egy még részletesebben finomhangolható, különlegesebb funkciókkal is ellátott közép- vagy felső kategóriás modellre váltani!

Ismerkedj meg a termékekkel

CANON EOS M100 MILC fényképezőgép, fehér + EF-M 15-45 mm IS STM + EH31FJ tok + 16GB SD kártya

CANON EOS M100 MILC fényképezőgép, fehér + EF-M 15-45 mm IS STM + EH31FJ tok + 16GB SD kártya

További MILC fényképezőgépek

SONY Alpha ILCE-5100 fekete + 16-50 mm Kit

SONY Alpha ILCE-5100 fekete + 16-50 mm Kit

További MILC fényképezőgépek

OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II fekete + EZ-M1442 II R fekete Kit

OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II fekete + EZ-M1442 II R fekete Kit

További MILC fényképezőgépek