Talán már mindenki próbált életében legalább egyszer kinyomtatni egy olyan fotót, amelyet digitális fényképezőgéppel, vagy telefonnal készített. Aztán az alkotást számítógépről vagy más módszerrel elküldte az otthoni nyomtatóra, és… nos, beszéljünk egyenesen, a végeredmény vállalhatatlanul ronda lett. Nem csoda: az általában használt nyomtatók nem fotók tökéletes reprodukálására készültek. Fekete-fehér irodai nyomtatókkal eleve ne is próbálkozzunk, abból csak „körözési fantomkép” bukkan elő a jól elkapott portrék helyett. És még a színes tintasugaras nyomtatók is inkább arra valók, hogy egyszerűbb ábrákat, például színezett szövegeket vagy épp táblázatokat rajzoljon normál A4-es papírokra. Viszont (talán a nosztalgia miatt, vagy talán azért, mert egy SD kártyán mégsem lehet a kedvesünk vagy a kedvenc macskánk képét a pénztárcánkban hordani) sokan még mindig szívesen látnák viszont kedvenc felvételeiket a jó öreg 10×15 centis, fényes, vastag papíron, amit annyira szerettünk rendezgetni a hatalmas családi albumokban, vagy „Manyika földvári nyaralása” című papírtasakokból szedtük elő a padláson. A Canon Selphy család tagjai pont ezt tudják: az apró nyomtatók pont akkorák, hogy a hagyományos kis papírképek alapjául szolgáló fotópapírok elférjenek bennük, ezért akár a lakás legkisebb szegletében is elférnek, vagy akár könnyen magunkkal is vihetjük egy utazásra vagy családlátogatásra. Digitális fényképezőgépről vagy mobiltelefonról akár azonnal, még vezeték nélkül is kinyomtathatjuk a kiválasztott képeket, tehát nem szükséges hozzájuk számítógép használata és ide-oda másolgatás. Ami pedig igazán megkülönbözteti ezt a megoldást a más célokra kifejlesztett, általános nyomtatóktól, az a kifejezetten fotókra optimalizált nyomtatási módszer. Az úgynevezett hőszublimációs technológiával egy vastag fotópapírra éget rá egy fóliaréteget, így nem egy könnyen elhajló, gyűrődő hagyományos papírt kapunk kézhez, hanem a valódi fotókkal egyenértékű vastag, ellenálló, színeit és élességét sokáig megtartó képeket, amelyeket meg sem lehet különböztetni az annak idején laborban előhívott fotóktól.
CANON SELPHY CP1300
Apró fotólabor, amivel akár út közben, a fotó elkattintása után elkészítheted a papírképet Ha digitális fényképezőgéppel vagy telefonnal fotózol, de szeretnél akár azonnal, a kattintás után kézzel fogható papírképet is, a Selphy mini-nyomtató a megoldás. Méretéből adódóan nem jelent gondot magunkkal vinni akár egy kirándulásra, városnézésre vagy családi eseményre, használata pedig szintén kifejezetten egyszerű. Okostelefonról közvetlenül, vezeték nélkül is elindíthatjuk a kiválasztott fotók nyomtatását – az élénk színű, tartós képeket egy percen belül kézben is tarthatjuk.

Telefonról vagy tabletről a Selphy alkalmazás segít a nyomtatásban és a képek előkészítésében, iPhone-ról és iPadekről pedig az Apple saját AirPrint technológiájával küldhetjük a képeket a nyomtatóra.

A Wi-Fi csatlakozásra képes eszközöket egyetlen gombnyomással kapcsolhatjuk vezeték nélkül a Selphyhez, hogy aztán a hagyományos méretű papírképek mellett akár saját elgondolásunk szerinti fotókat nyomtassunk a hitelkártya mérettől a hivatalokba is bevihető igazolványképekig.
Az automatikus képoptimalizáló funkció abban segít, hogy mindenféle szerkesztőprogram nélkül javítson a nyomtatóra küldött képek minőségén, ha kell, emeljen vagy csökkentsen a fényen, vagy csökkentse a képzajt, esetleg változtasson a színmélységen – a végeredmény pedig egy olyan nyomtatott kép lesz, amelyet hiába csak egy mozdulattal kattintottunk el mondjuk a mobilon, majd pedig egy gombbal küldtünk az apró nyomtatóra, mégis a lehető legtökéletesebben adja vissza az elkapott pillanatot.

Ismerkedj meg a termékekkel

CANON Selphy CP1300 fehér fotónyomtató

CANON Selphy CP1300 fehér fotónyomtató

További instant megoldások

CANON Selphy CP1300 fekete fotónyomtató

CANON Selphy CP1300 fekete fotónyomtató

További instant megoldások